Liviu Dragnea: Nu mai este nicio îndoială asupra câştigătorilor alegerilor

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat după publicarea exit-poll-urilor că votul de azi arată o opţiune clară a românilor, iar în momentul acesta nu mai este nicio îndoială asupra câştigătorilor alegerilor.

11 dec. 2016, 19:05
Liviu Dragnea: Nu mai este nicio îndoială asupra câştigătorilor alegerilor

 „Mulțumesc tuturor românilor care au fost azi la vot și mulțumiri speciale pentru cei care au votat PSD. Dacă exit-poll-urile se vor confirma, votul de azi arată o opțiune clară a românilor și cred că pentru nimeni nu mai există nicio îndoială cu privire la câștigătorul alegerilor. (…) Astăzi, cetățenii au votat pentru creșterea economică, pentru mai mulți bani în buzunarele lor, pentru taxe și impozite mici, sprijin pentru oamenii de afaceri, pentru ca tineri să aibă locuri de muncă bine plătite, pentru readucerea la viață a satului românesc și pentru a ne hrăni din ceea ce produce pământul nostru. Votul de astăzi ne arată că români vor să se simtă acasă, în țara lor, și eu vreau ca România să fie o casă bună pentru toți românii”, a declarat Dragnea, la sediul PSD din Băneasa.

Potrivit acestuia, votul din 11 decembrie este un vot pentru redarea demnității medicilor și pentru a îmbunătăți rapid situația din educație și sănătate.

„Va fi o noapte lungă. Le-am cerut colegilor noștri să stea până la finalul numărării voturilor. (…) Vrem să ne apărăm rezultatele”, a spus Dragnea.

Toate cele trei exit poll-uri au dat câştigător al alegerilor parlamentare Partidul Social Democrat cu peste 40 de procente.

SOCIOPOL

PSD – 42,3%

PNL – 19,2%

USR – 10,1%

ALDE – 6%

UDMR – 5,4%

PMP – 5,2%

PRU – 4,5%

Independenţi – 2,5%

Citeşte şi: EXIT POLL ALEGERI PARLAMENTARE 2016: PSD Câştigă detaşat alegerile cu 42,3%. PNL scade sub 20%

PRM – 1,1%

PER – 1%

ANR – 0,8%

PSR – 0,5%

Alt partid – 1,2%

Citeşte şi: Liviu Dragnea a prezentat schiţa bugetului general consolidat pe 2017 în viziunea PSD

IRES

REZULTATE EXIT-POLL IRES – ora 21:00 (date culese până la ora 20:00)

PSD – 45,8 la sută

PNL – 20,8 la sută

USR – 9,2 la sută

ALDE – 6,3 la sută

UDMR – 6,7 la sută

PMP – 4,7 la sută

PRU – 2,5 la sută

Curs-Avangarde

PSD: 45,5% 

PNL: 21,7%

USR: 8,5%

ALDE:6%

UDMR:6%

PMP: 6%

PRU: 2,5%

„Tot ce am prezentat în programul economic va fi pus în practică de un guvern PSD. Eu voi ţine cont de trei lucruri: de voturile românilor, de constituţie şi de programul de guvernare”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat cine va fi viitorul premier, Liviu Dragnea a răspuns: ”Aşteptăm rezultatele oficiale ale votului. Avem o experienţă nefericită din 2009, nu vreau să mai ajungem în acea situaţie. Nu e nicio grabă. Nu se numeşte mâine”.
 
”Ceilalţi au personalizat această campanie. Au împins campania spre Liviu Dragnea – Cioloş. Românii au decis astăzi. Voi avea o întâlnire cu partenerii de la ALDE şi în zilele următoare ne cristalizăm poziţia”, a mai declarat Dragnea.
 
Despre relaţia dintre un posibil viitor guvern PSD şi preşedintele Iohannis, Dragnea a spus: ”Începând de azi, de mâine, toţi trebuie să lăsăm la o parte orice duşmănie. Din partea noastră nu este. Miza principală şi singura miză e România şi viaţa românilor. PSD va avea o relaţie instituţională perfectă cu preşedintele României dacă ceea ce repect eu va fi respectat de toţi actorii. Toţi trebuie să începem să construim adevăratul proiect de ţară”.