Liviu Dragnea nu merge la recepţia de la Cotroceni organizată de Ziua Naţională a României

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că nu va participa la recepţia organizată la Palatul Cotroceni de Ziua Naţională a României. De altfel, şeful PSD a lipsit de la recepţia de la Cotroceni şi anul trecut, când preşedintele Klaus Iohannis a decis să nu-i invite nici pe el, nici pe Călin Popescu Tăriceanu din cauza problemelor în Justiţie pe care le au.

RomaniaTV.net
21 nov. 2017, 11:31
Liviu Dragnea nu merge la recepţia de la Cotroceni organizată de Ziua Naţională a României

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, luni, că din informaţiile pe care le are Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu vor fi invitaţi la parada de Ziua Naţională, spre deosebire de anul trecut când Preşedinţia nu a transmis invitaţii către aceştia pe motiv că au probleme penale.

„Eu știu sigur că voi merge la parada de 1 Decembrie, pentru că este o paradă pe care o organizează MApN și este normal să fim acolo să ne bucurăm de Ziua Națională a României”, a spus Fifor, întrebat dacă participă la recepția de 1 Decembrie.

Întrebat dacă merge la recepția organizată de președintele Klaus Iohannis de 1 Decembrie, Liviu Dragnea a spus: „Nici vorbă la recepție”.

Nici preşedintele Senatului nu intenţionează să meargă la recepţia de la Cotroceni. Întrebat dacă a primit invitaţia la parada de 1 decembrie, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns că „nu”, dar şi în cazul în care va fi invitat, nu va merge pentru că nu are motive să stea alături de cel pe care îl cataloghează „patronul statului paralel”.

„Nu am primit nicio invitaţie şi dacă o primesc nu îi voi da curs. Românii vor în primul rând să vadă parada militară. Românii nu vin la paradă să îl vadă pe preşedinte sau preşedinţii Camerelor Parlamentului”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului.

Acesta spune că un alt motiv este tocmai prezenţa şefului statului la eveniment.

„Având în vedere declaraţiile făcute de preşedinte, acel domn care funcţionează la Cotroceni, care mă vizează direct, nu am de ce să merg să stau alături de domnia sa. Aş cauţiona postura în care se află de patron al statului paralel, pe care că nu îl vede şi ori nu îl cunoaşte. Sunt două variante: ori nu îşi dă seama şi e grav, ori nu recunoaşte şi e foarte grav. Ce se întâmplă cu statul paralel este încălcarea în picioare a ordinii constituţionale”,a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

Anul trecut, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu nu au fost invitaţi de preşedintele Klaus Iohannis nici la parada militară de 1 Decembrie, nici la recepţia de la Cotroceni cu ocazia Zilei României, din cauza problemelor în Justiţie pe care le au.