Liviu Dragnea: Nu excludem suspendarea lui Iohannis

Liviu Dragnea vorbeşte din nou despre suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis în contextul în care şeful statului nu a respectat decizia CCR de revocare a şefei DNA Laura Codruţa Kovesi.

RomaniaTV.net
03 iul. 2018, 07:51
Liviu Dragnea: Nu excludem suspendarea lui Iohannis

Liderul PSD a declarat, la Palatul Parlamentului, că se va discuta în coaliție dacă mai așteaptă o decizie din partea lui Klaus Iohannis sau nu, cu privire la decizia de revocare a Laurei Codruța Kovesi, precizând că varianta suspendării nu este scoasă.

„O să discutăm în coaliție, dacă mai așteptăm, dacă nu mai aşteptăm, dacă are rost, dacă nu mai are rost. Nu este scoasă (varianta suspendării)”, a spus Liviu Dragnea, întrebat dacă a renunțat la varianta suspendării lui Klaus Iohannis.

 

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat săptămâna trecută dacă a terminat de citit motivarea deciziei CCR în privinţa revocării şefei DNA, el replicând: „Şi această săptămână este dedicată cititului”.

În 12 iunie, preşedintele Klaus Iohannis a avut o primă reacţie după publicarea motivării CCR privind revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, spunând că motivarea aduce la suprafaţă mai multe întrebări decât clarificări, dar poate că o aprofundare ulterioară „va duce mai aproape de adevăr”. El a mai afirmat că PSD „încearcă să amputeze puterile preşedintelui pentru că preşedintele are altă părere” şi că este evident că decizia CCR „vine exact în linia PSD de amputare a puterilor preşedintelui”.

Întrebat de mai multe ori dacă va semna decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, şeful statului a afirmat că va reacţiona într-un timp rezonabil, precizând că nu se poate aştepta până în decembrie, de exemplu, dar că nu crede că cineva serios se aşteaptă de la el să aplice o decizie într-o zi sau două. El a mai spus că „nu va exista nicio suspendare” a sa, pentru că nu există niciun temei pentru un astfel de demers.

În 30 mai, Curtea Constituţională a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedintele Klaus Iohannis, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi. CCR a stabilit că, pentru soluţionarea acestui conflict, preşedintele urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA.