Liviu Dragnea: Pedeliștii nu știu decât să taie pensiile și salariile

Liviu Dragnea a răspuns declaraţiilor de vineri ale lui Vasile Blaga, care afirmase că legea pensiilor aleşilor locali nu este decât o amăgire electorală. Dragnea spune că este politica liberalilor să taie venituri, nu să le şi crească.

02 apr. 2016, 09:42
Liviu Dragnea: Pedeliștii nu știu decât să taie pensiile și salariile

Liviu Dragnea îl acuză pe Vasile Blaga că politica lor de partid este doar să taie venituri, nu să le şi crească, politică moştenită de pe vremea guvernării Emil Boc.

„Vasile Blaga afirmă ca susținerea de către PSD a inițiativei privind mărirea pensiilor aleșilor locali este un „demers populist”. Este normal să gândească așa: pedeliștii nu știu decât să taie pensiile și salariile.

Pentru ei, orice încercare de creștere a veniturilor oamenilor este populism. PDL, care și-a schimbat numele în PNL, dar are aceeași politică din timpul guvernării Boc, promite mereu că va construi o societate de români fericiți. Nu mâine, bineînțeles, ci peste 25-30 de ani.

Până atunci, trebuie să ne sacrificăm, trebuie să tăiem venituri. Îmi pare rău, pentru noi, lucrurile stau cu totul altfel. PSD este un partid responsabil, care știe să guverneze, dar și să răsplătească munca și să crească nivelul de trai al românilor”, a declarat Liviu Dragnea, potrivit comunicatului PSD. 

Vasile Blaga, copreședintele PNL, a declarat, vineri, că proiectul de lege susținut de PSD privind pensiile speciale ale primarilor reprezintă „încă un demers populist” al liderului social-democrat Liviu Dragnea pentru a-i „amăgi” pe aleșii locali.

„E încă un demers populist al lui Dragnea, ca să-și amăgească primarii. (…) Prima lege (…) a fost declarată în integralitate neconstituțională pe două teme mari. Prima dată, Guvernul a spus: indicați sursa. Să spunem că mâine dimineață Guvernul spune: Avem bani. Apare a doua temă importantă. Curtea a spus: nu puteți face partajări între diferitele categorii de aleși. Dacă, în primul caz, discutăm de câteva zeci de mii (…) de foști și actuali primari, în a doua categorie sunt sute de mii de oameni. Din acest punct de vedere, nu se va aplica niciodată, va avea exact aceeași soartă, doar că este un demers populist a lui Dragnea de a-și fenta încă o dată colegii. Eu mă zbat pentru voi, dar nu vor Curtea Constituțională și Guvernul”, a afirmat Blaga.

El a precizat că primarilor PNL li se va spune că este nevoie de salarii mai mari în administrațiile publice locale și, pe baza principiului contributivității, în felul acesta aleșii vor avea și „pensii decente”.