Liviu Dragnea cere REMANIERI în Guvern: „Suntem nemulţumiţi de miniştrii de la Mediu şi de la Fondurile Europene”

Liviu Dragnea a declarat, vineri, că premierul Dacian Cioloș ar trebui să remanieze câțiva miniștri. Liderul PSD s-a declarat nemulțumit de prestația miniștrilor de la Mediu și de la Fondurile Europene.

19 feb. 2016, 11:36
Liviu Dragnea cere REMANIERI în Guvern: „Suntem nemulţumiţi de miniştrii de la Mediu şi de la Fondurile Europene”

În ansamblu, nu pot spune că sunt mulțumit. M-am tot gândit în cel puțin ultimele două săptămâni. Pe premierul Cioloș îl consider deocamdată sau încă un om de bună-credință, animat de bune intenții, totuși un om bine pregătit. Sigur și-a făcut cabinetul în grabă. Dar am fost acum la Bruxelles și am mai vorbit cu niște cetățeni de acolo — totuși sunt niște cetățeni și cetățene care au ajuns ministru, care erau prin acele direcții în eșalonul 3, 4. (…) Și se vede ca și prestație„, a declarat Liviu Dragnea, întrebat dacă este mulțumit de prestația Guvernului Cioloș, potrivit Agerpres.

El a adăugat că, de ceva timp, există nemulțumiri în privința Mediului și Fondurilor Europene.

Noi avem ceva nemulțumiri de ceva timp privind prestația ministrului de la Mediu și ministrului de la Fonduri Europene. La Fonduri Europene avem o foarte mare problemă, pentru că nu reușesc să lanseze ghidurile de programe, pentru că stau de foarte mult timp să încropească, să construiască un sistem informatic. (…) Ministerele nu reușesc să lanseze ghidurile pentru că de la Fondurile Europene sunt blocați ca să realizeze nu știu ce sistem informatic. Și se pierde foarte mult timp„, a argumentat președintele PSD, care a susținut că „vor fi bani care vor fi pierduți”.

Întrebat cum lucrează cu premierul, Liviu Dragnea a arătat că a luat mai demult o decizie „foarte sănătoasă” — de a spune lucrurile public. „Este cel mai simplu pentru că, dacă te întâlnești cu un om și într-o discuție privată sau informală nepublică stabilești ceva, n-ai garanția că se întâmplă sau nu ai garanția că se recunoaște ceva”, a completat el. 

Liviu Dragnea: „Premierul Cioloş ar trebui să remanieze câţiva miniştri”

În ceea ce priveşte o moțiune de cenzură, Dragnea a spus că nu dorește să dea termene.

Nu vreau să dau termene, pentru că, cine știe, poate brusc, în următoarele zile, în următoarea săptămână, poate premierul face ceva remanieri, poate că a înțeles că unii nu mai pot rămâne pe acolo, poate își schimbă atitudinea. (…) Eu nu știu ce va face Dacian Cioloș. (…) Dacă vin proiecte de lege pe care noi le credem necesare și bune, noi le votăm, dacă nu, nu, a declarat Liviu Dragnea, la DC News live.

În opinia acestuia, premierul ar trebui să remanieze câțiva miniștri, iar decizia finală îi aparține, având toate informațiile să ajungă la o concluzie.

Dacă simte, dacă înțelege că va începe și dumnealui să aibă probleme ca Guvern în ansamblu din cauza unor membri ai Cabinetului, atunci înseamnă că va proceda rapid la niște remanieri. Dacă nu va înțelege lucrul ăsta și îi va păstra în orice situație pe toți membrii Cabinetului, mai devreme sau mai târziu, atunci reacția va fi asupra întregului Cabinet. (…) Eu spun asta încă o dată: premierul Cioloș ar trebui să remanieze câțiva miniștri. Decizia finală este a dumnealui, nu eu îi fac Guvernul. Dar, ca și mulți oameni, am și eu nemulțumiri față de unii miniștri. Are toate pârghiile la dispoziție, toate informațiile să ajungă la o concluzie. N-o va face, problema dumnealui. Asta așteptăm, să vedem dacă remaniază și dacă face și alte lucruri. Moțiunea de cenzură se poate introduce foarte repede și foarte ușor, se pune problema ce se întâmplă a doua zi. Nu știu, ajungem din nou la Cotroceni„, a arătat președintele PSD.

CITEŞTE ŞI Liviu Dragnea ia partea Antenelor şi califică comunicatul ANAF drept „mincinos”