Liviu Dragnea: Premierul nu a spus niciodată că nu-şi asumă legile justiţiei

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat, marţi, că premierul Mihai Tudose nu a spus niciodată că nu-şi asumă legile justiţiei, dar prin iniţiativă parlamentară acestea pot fi adoptate în actuala sesiune.

17 oct. 2017, 14:03
Liviu Dragnea: Premierul nu a spus niciodată că nu-şi asumă legile justiţiei

”Premierul a spus ieri că îi va cere ministrului Justiţiei astăzi să spună care ar fi perioada obligatorie ca să treacă prin procedură guvernamentală, să vedem dacă mai avem şanse sau nu să le trecem în această sesiune parlamentară. Decizia noastră politică a fost comunicată să le adoptăm în această sesiune parlamentară”, a declarat Liviu Dragnea, potrivit News.ro.

”Părerea mea, e o părere unanimă să fie iniţiativă parlamentară”, a subliniat liderul PSD.

Dragnea a precizat că ministrul Tudorel Toader poate pune la dispoziţia comisiei speciale care va discuta aceste iniţiative ceea ce are pe acest subiect până la această oră. Cred că va şi participa la toate şedinţele comisiei într-un mod activ, pentru că a fost iniţiativa dumnealui”, a completat el.

Întrebat dacă îşi menţine punctul de vedere privind procedura de numire a procurorilor şefi, preşedintele PSD a afirmat: ”Eu o să le sugerez colegilor din comisia specială ca acea prevedere să fie lăsată deoparte şi eventual să se ceară avizul Comisiei de la Veneţia punctual. Eu în continuare până la ora asta susţin că în acea procedură trebuie să rămână cei trei actori: ministrul, CSM şi preşedintele României”.

”În ceea ce priveşte Inspecţia Judiciară, cred cu tărie mai ales după ultimele evenimente că această instituţie trebuie să fie o instituţie autonomă. Dacă nu vor putea acum, în comisia specială, să găsească cea mai bună formă, poate se discută de o lege specială pe care s-o adoptăm în următoarele luni. Obiectivul este ca IJ să fie o instituţie autonomă”, a mai declarat Liviu Dragnea.

Întrebat de ce nu a vrut premierul să îşi asume legile justiţiei, preşedintele PSD a răspuns: ”Premierul nu a spus niciodată că nu-şi asumă, dar această posibilitate a fost discutată pentru prima dată la Suceviţa în CEx”.

Citeşte şi: Liviu Dragnea vrea să limiteze importurile de maşini second-hand, dar fără introducerea unei taxe auto