Liviu Dragnea: Programul Rabla trebuie dezvoltat. O maşină produsă în România ne aduce 3.500 de euro

Publicat: Miercuri, 04 Octombrie 2017 15:57 // Actualizat: Miercuri, 04 Octombrie 2017 15:57 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri, la Uzinele Dacia Piteşti, că programul Rabla trebuie dezvoltat an de an, atrăgând atenţia că o maşină produsă în ţara noastră aduce bani la buget, în timp ce maşinile second hand nu aduc niciun profit.

RABLA 2017. "Programul Rabla nu numai că trebuie menţinut, ci şi dezvoltat, cred că trebuie să fie în creştere în fiecare an. Am aplicat de la partid pentru trei Loganuri. Depunem şi pentru Duster. Am văzut noul Duster care este o maşină plăcuta, fiabilă, cred că va fi un mare succes în România", a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, aflat în vizită la Uzinele Dacia Piteşti.

"E bine ca toţi să conştientizăm ce înseamnă să cumpărăm maşini fabricate în România faţă de maşini cumpărate second hand din străinătate. O maşină produsă în România aduce 3.500 de euro la buget, una importată-zero", a mai spus Liviu Dragnea.

Bugetul Programului „Rabla” a fost suplimentat cu 25 milioane de lei, ceea ce înseamnă că încă aproximativ 4.000 de persoane fizice vor putea beneficia de prime de casare, potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului.

Cumulând bugetul iniţial al programului cu această suplimentare, se estimează că Programul „Rabla” destinat persoanelor fizice va avea aproximativ 25.000 de beneficiari, până la sfârşitul anului.

Conform sursei citate, sesiunea de depunere a dosarelor de acceptare din partea persoanelor juridice în cadrul Programului „Rabla” va fi prelungită până la data de 30 noiembrie, având în vedere faptul că autorităţile şi instituţiile publice dispun de sumele necesare doar după aprobarea rectificărilor bugetare şi că acestea sunt condiţionate de îndeplinirea procedurilor de achiziţie pentru a accesa finanţarea.

În ceea ce priveşte Programul „Rabla Plus”, în anul 2017 s-a înregistrat o creştere semnificativă a interesului acordat achiziţionării de autovehicule electrice, în mare parte urmare a măsurilor de creştere a subvenţiei acordate din Fondul pentru mediu, precizează sursa citată.

„Pentru a fi cât mai accesibil, au fost demarate modificări ale Programului „Rabla Plus”, prin includerea unei noi categorii de autoturisme, de la 1 ianuarie 2018, şi anume cvadriciclurile electrice, introducându-se, în acelaşi timp, şi un procent maxim de finanţare de 50% din preţul de achiziţie a autovehiculelor electrice, ţinând cont de valoarea ecotichetului – de aproximativ 10.000 euro – raportată la preţurile scăzute ale noilor categorii de autovehicule eligibile”, menţionează Ministerul Mediului.

O altă modificare la Programul „Rabla Plus” este eliminarea termenului de 31 decembrie până la care pot fi emise facturile de achiziţie a autovehiculelor electrice noi, ţinând cont de perioadele mari de timp necesare producătorilor pentru livrarea autovehiculelor respective. În acest context, facturile vor fi emise în termenul de 120 de zile de valabilitate a notelor de înscriere a persoanelor fizice şi juridice, fără a mai fi condiţionată livrarea autovehiculelor până la sfârşitul anului fiscal.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
programul Rabla Rabla Rabla 2017
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
07 oct 20:23
Răspunde | Votează email 2 email
nu mai platiti fiare vechi
interzicerea intrarii masinilor sh cu volan pe dreapta in tara.de ce-i platiti pe cei care au rable?sa le vinda la fier vechi daca vor bani.impozitati-i pe bisnitarii care aduc masini vechi poluatoare.introduceti taxe pentru cei care parcheaza in bucuresti,sus pe trotuar sau jos pe strada.n-o sa mai avem loc sa mergem pe trotuar sau pe strada.toate masinile sa fie strinse in bucuresti in parcari mari in afara orasului.cine vrea sa se deplaseze,iese afara(din oras) isi ia masina poluatoare si merge.
etichete diferite aplicate pe masini:alb=electrice,galben=hibrid,portocaliu=masini noi,maro=sh 10ani vechime,albastru=sh 20ani vechime,negru=hirburi care polueaza la greu.
banii obtinuti din taxa pe aerul poluat sa fie dat proprietarilor de paduri care nu primesc nimic de la stat,ba platesc si tevea-uri.
e barbara natiunea asta.
1
EUR
4.6590
RON
14 Aug
noapte 17 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H