Liviu Dragnea: Proiectul de buget pe anul 2018 va fi adoptat la începutul lunii decembrie. Ne asumăm întârzierea

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că proiectul de buget pe anul 2018 va fi adoptat la începutul lunii decembrie. În ceea priveşte rectificarea bugetară, acesta a precizat că va fi una pozitivă, iar deficitul va fi sub 3% şi în acest an, şi în 2018.

RomaniaTV.net
30 oct. 2017, 19:33
Liviu Dragnea: Proiectul de buget pe anul 2018 va fi adoptat la începutul lunii decembrie. Ne asumăm întârzierea

Am discutat despre proiectul de buget. Vestea bună, de fapt nu e o noutate pentru noi, să respecte ţintele de deficit, sub 3% pentru anul 2018. S-a discutat şi despre rectificarea, pozitivă, care va fi pe acest an. Şi pe acest an deficitul va fi sub 3%”, a spus Dragnea.

Întrebat care va fi calendarul adoptării proiectului de buget pe 2018, în condiţiile în care, conform promisiunilor, acesta trebuia finalizat cel târziu până marţi, 31 octombrie, Dragnea a răspuns:

„Până la urmă ne asumăm noi dacă este o mică întârziere a depunerii bugetului în Parlament, dar important e ca toate măsurile pe care le-am decis să poată să fie adoptate pentru că proiectul de buget trebuie să cuprindă toate măsurile de care am vorbit şi este nevoie de procedurile guvernamentale, legale, administrative şi de transparenţă”.

Citeşte şi Liviu Dragnea: Modificările la Codul fiscal și cel de procedură fiscală vor fi adoptate prin ordonanță de urgenţă

Dragnea a spus că proiectul de buget pe 2018 va fi adoptat la începutul lunii decembrie:

Eu cred că în cursul lunii noiembrie proiectul de buget va fi depus la Parlament, sfârșit de noiembrie, în primele zile ale lui decembrie bugetul să fie adoptat„, a declarat Liviu Dragnea la finalul unei întrevederi pe tema proiecției bugetare pe 2018 pe care liderii coaliției de guvernare au avut-o cu premierul Mihai Tudose, luni seară, la Vila Lac 1.

Citeşte şi Călin Popescu Tăriceanu: Este posibil să facem reduceri de cheltuieli, dar nu vor exista concedieri