Liviu Dragnea rămâne COORDONATOR în PSD. Ce atribuţii va avea pe noul său post VIDEO

Liviu Dragnea a demisionat din funcţia de preşedinte executiv al PSD, însă va rămâne coordonator al programului naţional 2016-2020 al partidului, a anunţat Victor Ponta, miercuri, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului.

27 mai 2015, 16:44
Liviu Dragnea rămâne COORDONATOR în PSD. Ce atribuţii va avea pe noul său post VIDEO

Victor Ponta a reiterat faptul că vede sentinţa dată împotriva lui Liviu Dragnea în dosarul Referendumul ca pe una nedreaptă şi a precizat că acesta, deşi a demisionat din funcţia de preşedinte executiv, va rămâne coordonator al proiectelor importante din PSD.

„Liviu Dragnea va fi în continuare coordonatorul programului nostru naţional 2016 – 2020 şi în această calitate va îndeplini toate sarcinile pe care Comitetul Executiv Naţional le consideră necesare pe partea de organizare a partidului. Liviu Dragnea va fi în continuare, în ceea ce mă priveşte, ca lider al PSD, partenerul meu în ceea ce am început în 2010 şi cred că vom ternina cu succes în 2016”, a declarat Victor Ponta.

Preşedintele PSD a subliniat că „absolut toţi membrii Comitetului Executiv Naţional” s-au arătat solidari cu Liviu Dragnea şi consideră nedreaptă sentinţa din dosarul Referendumul. „În 2012 Liviu Dragnea a fost desemnat de către noi toţi coordonator al campaniei pentru referendum şi că, dacă s-a decis în instanţă ca doar Liviu Dragnea săplătească pentru ce am făcut cu toţii, este o decizie ep care o considerăm nedreaptă şi pe care o va contesta”, a punctat Victor Ponta.

Liviu Dragnea a declarat că nu a intenţionat să dispară de pe scena politică. „Demisia mea din funcţia de preşedinte executiv este un act de demnitate şi o mică formă de protest faţă de faptul că eu consider nedreaptă decizia instanţei. Dar nu am de gând să mă evapor, să fug din partid. Rămân alături de colegii mei cu toată priceperea mea. Iar Comitetul Executiv a hotărât că este nevoie de cineva care să facă această muncă, de a coordona realizarea ofertei politice a PSD pentru perioada 2016 – 2020, iar acum am mai mult timp liber. Îl voi sprijini serios pe Andrei Dolineaschi în activităţile de organizare, pe primul ministru Victor Ponta în acţiunea guvernamentală ca relaţionare între partid şi membrii PSD din Guvern. Voi fi partener cu Victor Ponta în toate relaţiile cu partenerii politici. Cam astea sunt atribuţiile care mi s-au stabilit”, a subliniat Liviu Dragnea.

Social-democraţii s-au întrunit miercuri după-amiază, în şedinţa Comitetului Executiv, pentru a discuta decizia lui Liviu Dragnea de a demisiona din funcţia de preşedinte executiv, după ce a fost condamnat cu suspendare în Dosarul Referendumul. Dragnea spune că „telenovela” demisiei trebuie să se încheie, însă mai mulţi lideri judeţeni nu vor ca acesta să plece din conducerea partidului.

Liviu Dragnea declarase, înainte de şedinţa PSD, că le dă dreptate colegilor care susţin că nu a făcut nimic ilegal, însă crede că toată povestea demisiei trebuie să se termine, întrucât s-a transformat „într-o telenovelă care trebuie să se încheie”.