Liviu Dragnea şi Mihai Tudose au mutat şedinţa de partid de la sediul din Sibiu într-un hotel de cinci stele din cauza protestatarilor

Prima vizită în teritoriu anunţată în şedinţa de guvern de către premierul Mihai Tudose şi efectuată alături de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a avut loc la Sibiu, dar nu în sediul de partid, ci la un hotel de cinci stele. Locul de desfăşurare a fost schimbat în ultimul moment din cauza câtorva protestatari veniţi să îi întâmpine pe liderii PSD.

RomaniaTV.net
01 nov. 2017, 18:22
Liviu Dragnea şi Mihai Tudose au mutat şedinţa de partid de la sediul din Sibiu într-un hotel de cinci stele din cauza protestatarilor

Toată conducerea judeţeană de partid, toţi parlamentarii PSD de Sibiu, primarii social-democraţi şi directorii serviciilor deconcentrate susţinuţi de PSD s-au întâlnit, joi după-amiaza, la sediul organizaţiei judeţene, în aşteptarea lui Liviu Dragnea şi a premierului Mihai Tudose. Ambii erau aşteptaţi să ajungă la ora 16:30, în cadrul unei vizite care face parte dintr-o serie mai lungă de deplasări în teritoriu, după cum premierul Tudose a anunţat în şedinţa de Guvern de miercuri.  

Elicopterul cu care au venit de la Bucureşti Dragnea şi Tudose a aterizat pe aeroportul sibian înainte de ora 17:00, mobilizând şi mai mulţi membri de partid la sediul din centrul Sibiului. Alături de membrii de partid, însă, au sosit câţiva dintre sibienii care au participat la protestele din iarna acestui an, proteste generate de celebrele ordonanţe 13 şi 14, scrie adevărul.ro. 

O dată cu lăsarea întunericului, protestatarii au început să devină mai vocali, făcând referire la statutul de persoană condamnată a liderului PSD şi la demersurile actuale referitoare la modificarea legilor justiţiei. „Să-l dăm afară din Sibiu pe Liviu Dragnea. Sibiul nu este Teleorman“, a fost una dintre primele replici rostite dinspre protestatarii care, până la acel moment, au discutat calm inclusiv cu membrii PSD rămaşi afară în aşteptarea liderilor de partid.

Vociferările protestatarilor s-au schimbat, mai apoi, în lozinci, majoritatea împrumutate din repertoriul de la începutul acestui an –  „Hoţii!“, „PSD – ciuma roşie“ şi „Ruşine să vă fie!“ fiind cele mai des scandate. Între protestatari şi membrii PSD care aşteptau de mai bine de o oră sosirea lui Dragnea şi a lui Tudose s-au interpus câţiva jandarmi, dar spiritele nu au degenerat.

Întârzierea sosirii lui Dragnea şi a lui Tudose la sediul de partid a fost pusă, iniţial, pe seama faptului că cei doi lideri au decis, intempestiv, să facă o vizită la Secţia de urgenţă a spitalului judeţean. Cu toate acestea, cu câteva minute înainte de ora 18:00, din sediul PSD au început să iasă toţi membrii care îşi aşteptau liderii de la Bucureşti. Fără să facă niciun comentariu, aceştia au plecat către singurul hotel de cinci stele din oraş. Potrivit informaţiilor obţinute de Adevărul, la acest hotel de la marginea Sibiului au oprit şi Dragnea şi Tudose.