Liviu Dragnea spune că discuţiile din partid trebuie închise: Funcţia de preşedinte nu se ia cu japca

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat luni că în aproximativ două zile se va decide dacă va fi convocat un Comitet Executiv Naţional al formaţiunii, adăugând că funcţia de preşedinte al partidului ''nu se ia cu japca'', ci printr-un vot masiv.

RomaniaTV.net
17 sept. 2018, 14:48
Liviu Dragnea spune că discuţiile din partid trebuie închise: Funcţia de preşedinte nu se ia cu japca

Liviu Dragnea a menţionat, la Palatul Parlamentului, că discuţiile care s-au purtat în ultima vreme în partid nu mai trebuie lungite foarte mult.

Întrebat dacă ar trebui convocat un Comitet Executiv Naţional, Dragnea a spus că a vorbit cu foarte mulţi colegi, o să mai discute luni şi marţi, apoi o să decidă împreună.

Preşedintele PSD a menţionat că nu ştie dacă există o scrisoare a unor lideri social-democraţi prin care i se cere să renunţe la şefia partidului.

„Nu ştiu, am vorbit cu majoritatea colegilor care au avut şi poziţii în sensul ăsta, care urmează să aibă poziţii în continuare în sensul ăsta, cu toţi cu care am vorbit ideea este că închidem toate aceste discuţii, pentru că avem aprobat un pachet de proiecte la Comitetul Executiv, sunt cele din programul de guvernare de care trebuie să ne ocupăm, nu de discuţii din astea fără sfârşit. Nu le văd bine deloc (astfel de discuţii – n.r.)”, a afirmat el.

Întrebat dacă este dispus să facă un pas în spate în cazul în care i se cere acest lucru, Dragnea a precizat că „această problemă vine din afara partidului”.

„S-a discutat de multe ori asta la noi în partid, s-a discutat şi în congres, s-a discutat şi la miting şi la alte Comitete Executive, tot timpul revine această problemă care vine din afara partidului, din păcate. Pe mine mă interesează foarte mult să ducem până la capăt programul de guvernare, nu mofturile unora sau altora şi nici temele impuse de Iohannis”, a arătat acesta.

Dragnea a mai spus că, deocamdată, nu i s-a cerut să facă un pas în spate, „dar nu e imposibil”.

Întrebat dacă funcţia de preşedinte se dă sau se câştigă, Liviu Dragnea a răspuns: „Funcţia de preşedinte al partidului nu se ia cu japca, se ia printr-un vot masiv şi nu poţi să o tranzacţionezi ca la piaţă”.