Liviu Dragnea, student la o universitate fantomă. Şeful PSD a început cursurile când facultatea nici nu era înfiinţată

Liviu Dragnea a fost student la o universitate fantomă. Procurorii cer anularea situaţiei şcolare a liderului PSD, care a studiat contabilitate la o universitate din Alexandria.

17 nov. 2018, 14:36
Liviu Dragnea, student la o universitate fantomă. Şeful PSD a început cursurile când facultatea nici nu era înfiinţată

Instituţia de învăţământ ţinea cursuri, elibera foi matricole, adeverinţe, certificate şi diplome, deşi nu era acreditată, informează ziare.com. Liviu Dragnea este martor în acest dosar.

Actele școlare privesc aproximativ 200 de persoane şi au fost descoperite în timpul perchezițiilor făcute într-un dosar care-l viza pe fostul rector al universităților „Alexandru Ghica” și Europa Ecor, Mînă-Silviu Dobronauteanu. Profesorul a fost condamnat într-un caz care a zguduit puternic lumea universitară în 2011. La finalul investigației, procurorii arătau că Dobronauteanu „în mod direct, sau alte persoane din dispoziția acestuia, au falsificat mii de înscrisuri în vederea susținerii de către un număr de aproximativ 2.039 de studenți a examenelor de licență în cadrul a 14 universități”.

RISE Project, noi dezvăluiri: Film în care Dragnea apare la vânătoare alături de şefii Tel Drum şi liderii PSD VIDEO

Universitatea Alexandru Ghica, pentru specializarea Contabilitate și Infomatică de Gestiune, formă de învățământ „zi”, a fost acreditată de funcționeze, în conformitate cu HG 1.215/ 29 noiembrie 2000 privind autorizarea de funcționare provizorie sau acreditarea specializărilor din cadrul instituțiilor de învățământ superior de stat și particular. Potrivit datelor de la MEN, prima serie de studenți care urmă să fie școlarizată începea cursurile din anul 2001, iar situația școlară emisă pe numele lui Dragnea privește perioada 1999-2002.

RISE PROJECT face anunţul mult aşteptat în cazul TELEORMANLEAKS – „Am deschis VALIZA”. Ce documente conţine 

Liviu Dragnea a fost audiat că martor la DNA în acest caz în anul 2010. Dosarul a fost pentru o scurtă perioada și la DNA, dar ulterior a fost declinat la Parchetul Judecătoriei Sectorului 4. Politicianul a confirmat procurorilor că s-a înscris la această facultate, la profilul contabil și că în sesiune s-a prezentat la toate examenele. Potrivit declarației, el ar fi început cursurile în 2003 sau 2004.