Liviu Dragnea: Toni Greblă va fi numit LUNI în funcţia de secretar general al GUVERNULUI

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a anunţat că fostul judecător CCR Toni Greblă va fi numit, luni, în funcţia de secretar general al Guvernului.

23 sept. 2018, 20:31
Liviu Dragnea: Toni Greblă va fi numit LUNI în funcţia de secretar general al GUVERNULUI

Liviu Dragnea a precizat că propunerea a venit de la premierul Viorcia Dăncilă.

„Postul de secretar general al Guvernului e în responsabilitatea PSD şi, după ce a plecat domnul Busuioc, postul a fost girat de un adjunct. Premierul mi-a spus că doreşte să îl pună pe domnul Greblă. L-am sunat, ne-am şi văzut, a avut o discuţie cu dumnealui. Mâine se va întâmpla. Cred că e o soluţie foarte bună. E un om foarte pregătit şi de mare valoare”, a afirmat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea recunoaşte prăbuşire PSD în sondaje. Ce spune de „pucişti”

În 11 mai, magistraţii instanţei supreme au dat decizie de achitare în dosarul în care fostul senator şi judecător al Curţii Constituţionale Toni Greblă este acuzat că a pretins şi primit de la omul de afaceri Ion Bîrcină bunuri şi servicii pentru a-l ajuta să obţină contracte în domeniile energie şi transport fier vechi, promiţându-i că intervine la funcţionari publici din companii de stat, ministere, autorităţi publice centrale şi locale. Decizia nu este definitivă.

DNA a cerut condamnarea lui Toni Greblă la închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, constituirea unui grup infracţional organizat şi fals în declaraţii.

Toni Greblă a fost achitat pentru toate cele patru capete de acuzare.