Liviu Dragnea: Tudorel Toader să trimită la Parlament pachetul cu legile Justiţiei

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, joi, că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, este cel care, în opinia sa, trebuie să avanseze propuneri pentru toate legile care vor constitui pachetul de legi ale Justiţiei, pe care să le transmită, ulterior, Parlamentului pentru o dezbatere transparentă.

RomaniaTV.net
23 mart. 2017, 20:14
Liviu Dragnea: Tudorel Toader să trimită la Parlament pachetul cu legile Justiţiei

„Ministrul Justiţiei, din punctul meu de vedere, trebuie să vină cu propuneri pentru tot pachetul de legi din acest domeniu. Nu trebuie lăsată, în opinia mea, nicio temă care a fost dezbătută intens in ultimul an cel puţin fără să existe un punct de vedere şi propuneri de la ministerul Justiţiei. Şi să ajungă în Parlament şi, în cadrul unei dezbateri serioase, transparente şi aşezate cu structurile asociative ale magistraţilor, cu alţi oameni care se pricep, cu specialişti de la Consiliul Europei, de la Comisia de la Veneţia şi alţii care vor să se implice, să finalizăm aceste discuţii. Dar cred că de acolo trebuie să plece – de la Ministerul Justiţiei. Sper”, a spus Dragnea la România Tv.

Liderul PSD a arătat că este important ca acest pachet de legi ale Justiţiei să fie transmis în Parlament de la ministerul Justiţiei.

„Dacă nu va veni (pachetul de legi, n.r.) de la ministerul Justiţiei, va izvorî din Parlament. Dar eu cred că va veni de acolo. (…) Aşa cred că e traseul corect, pentru că acolo totuşi e sediul unde sunt foarte mulţi specialişti şi este instituţia care poate colabora şi genera discuţii preliminare până să ajungă acest pachet în Parlament. (…) Parlamentul este locul unde se fac legile bune şi se îndreaptă legile proaste. Şi nu renunţ la asta”, a adăugat Dragnea.

El a precizat că pachetul privind legile Justiţiei trebuie să se refere la toate subiectele dezbătute în ultimele luni în spaţiul public în România din domeniul justiţiei – Legea răspunderii magistraţilor, Legea graţierii şi măsuri alternative, întrucât doar Legea graţierii singură nu rezolvă problema din penitenciare.

„Şi aşteptăm cu mare interes şi cu mare speranţă de la ministrul Justiţiei să vină cu acest pachet. Este un om din ce în ce mai aşteptat, domnul ministru”, a mai spus Dragnea.