Liviu Dragnea: Vom aloca o sumă semnificativă pentru cetăţenii din Republica Moldova cu venituri mici

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că vrea ca România să se unească cu Republica Moldova, afirmând că ţara noastră va continua proiectele de investiţii şi va aloca o sumă semnificativă pentru a sprijini direct cetăţenii din Republica Moldova care au venituri foarte mici.

27 mart. 2018, 11:20
Liviu Dragnea: Vom aloca o sumă semnificativă pentru cetăţenii din Republica Moldova cu venituri mici

„Mi-am dorit şi sper ca ziua de astăzi să devină o zi istorică. Eu astăzi, fiind conştient de implicaţile oricărui cuvânt pe care îl voi rosti astăzi, am spus-o clar, deschis, fără echivoc şi simplu că eu vreau să ne unim cu Moldova. Vreau să fim împreună în UE, dar ca o singură ţară. Este datoria noastră să începe să avem curaj să spunem ce vrem, să spunem lucrurile în care credem. În România există o dorinţă uriaşă pentru unire. Atunci când poporul din Moldova, autorităţile din Moldova, vor dori, eu sper cât mai repede să facem acest pas, suntem pregătiţi”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a afirmat că, la rectificarea bugetară, România va aloca „o sumă de bani semnificativă” pentru a-i sprijini pe cetăţenii din Republica Moldova care au veniturile mici.

„Este important ca în perioada următoare Guvernul şi Parlamentul să facă nişte acţiuni concrete şi este un plan destul de bine structurat, discutat cu domnul preşedinte Candu în toamnă, cu Guvernul Republicii Moldova, de sprijin serios din punct de vedere economic, sprijin financiar. În vară, la rectificare se va aproba şi aloca o sumă semnificativă pentru a reprezenta un sprijin drect pentru cetăţenii din Republica Moldova care au veniturile foarte mici”, a spus Dragnea.

Dragnea a precizat că România va continua investiţiile în Republica Moldova.

„Sunt domenii pe care ne vom concentra împreună – agricultura, pentru că este important ca românii din Republica Moldova să aibă acces şi şansele pe care le au fermierii de aici. Să muncească pământul nostru bogat, dar să îl muncească cu profit şi să poată să scoată producţii de calitate”, a spus Dragnea.

Cât priveşte unirea celor două ţări, Dragnea a precizat că în momentul în care va exista „voinţă politică şi cele două popoare vor decide”, căile sunt „constituţionale, legale” şi „la vedere”.