Liviu Dragnea vrea congres PSD în DECEMBRIE: „Îl susţin pe Ponta la conducerea partidului”

Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD, susţine că ar trebui organizat un Congres extraordinar în luna decembrie pentru ca partidul să înceapă anul viitor reorganizat. Dragnea susţine că marea majoritate a liderilor partidului vor, ca până la finele anului, să fie convocat congresul.

24 nov. 2014, 08:40
Liviu Dragnea vrea congres PSD în DECEMBRIE: „Îl susţin pe Ponta la conducerea partidului”

Liviu Dragnea a declarat că a discutat cu mai mulţi şefi de organizaţii din teritoriu şi că după aceste consultări s-a desprins soluţia organizării Congresului în luna decembrie pentru ca la 1 ianuarie să fie îndeplinite toate procedurile statutare şi să înceapă şi o ”reconstrucţie doctrinară”.

„Îmi bazez această afirmaţie pe discuţia pe care am avut-o cu toate organizaţiile (şefii de filiale, n.r.), în afară de trei-patru excepţii, a celor care erau plecaţi din ţară. Au discutat, nu au venit să spună ce au visat noaptea, au discutat marţi şi miercuri cu organizaţiile. Sunt câteva mesaje pe care ei le-au luat şi le-au transmis, şi anume să păstrăm guvernarea şi să păstrăm în continuare echipa de conducere la partid„, a spus Dragnea, la Antena 3.

Ce spune Mircea Geoană despre o CANDIDATURĂ a sa la şefia PSD

„Congresul îl vom face în acest an, ori la începutul anului viitor, eu sper să fie în acest an. S-a discutat că va fi în februarie, numai că majoritatea preşedinţilor, inclusiv eu, susţinem ca congresul să se finalizeze în acest an”, a adăugat Dragnea.

Totodată, vicepremierul a anunţat că renunţă să mai candideze pentru şefia PSD şi-l susţine în continuare pe Victor Ponta ca preşedinte al partidului.

„Am spus că sunt solidar cu Ponta şi dacă va câştiga şi dacă va pierde. Îl susţin pe Ponta la conducerea partidului, dacă vom avea congres, şi eu cred că trebuie să se întâmple”, a spus liderul PSD.

Sebastian Ghiţă: Echipa Ponta – Dragnea are datoria să respecte ceea ce au spus oamenii

Întrebat dacă sunt şanse ca Ponta să nu mai fie preşedintele partidului, în cazul în care va avea loc un congres în decembrie, Dragnea a răspuns: „Din punctul meu de vedere, nu”.