Liviu Pop: „Am elaborat cele două proiecte pentru aprobarea auxiliarelor”. Când vor ajunge pe băncile elevilor

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a anuntat joi, ca au fost elaborate proiectele pentru aprobarea auxiliarelor în şcoli, urmând ca de săptămâna viitoare editurile să poată depune documentele în vederea autorizării acestora. Mai mult, ministrul Pop a dat asigurări că că nu se pune problema scoaterii acestor tipuri de materiale didactice din şcoli.

14 sept. 2017, 12:13
Liviu Pop: „Am elaborat cele două proiecte pentru aprobarea auxiliarelor”. Când vor ajunge pe băncile elevilor

Astăzi am elaborat cele doua proiecte pentru aprobarea auxiliarelor, proiecte care sunt pe site-ul Ministerului Educatiei nationale, urmand ca saptamana viitoare, dupa aprobarea in Guvern a Hotararii care prevede reorganizarea Consiliului National de Evaluare si Examinare, cel care va evalua toate auxiliare din Învăţământ, sa semnez acest ordine. Nu facem altceva decat sa punem in concordanta Legea Educatiei Nationale cu tot ce inseamna auxiliare si mijloace de invatamant care pot fi folosite in sistemul de invatamant preuniversitar„, a anuntat ministrul Educatiei, Liviu Pop.

Liviu Pop a explicat şi motivele pentru care a decis să transmită circulare în toate judeţele ţării în care îi ameninţa cu „sesizarea organelor de stat” pe profesorii care folosesc la clasă materiale auxiliare neacreditate.

Vazand ca unele edituri transmit catre unitatile scolare adrese in care spun ca au autorizate aceste auxiliare, am emis luni acea nota in care am spus foarte clar ca niciun auxiliar nu este autorizat astazi. Evident ca de saptamana viitoare, toti cei care au aceste auxiliare pot sa le depuna pentru a fi validate si autorizate. Nu se pune problema sa scoatem auxiliarele din unitatile de invatamant, dar asa cum este normal, trebuie sa folosim in unitatile de invatamant doar auxiliare si manuale care sunt autorizate de ministerul Educatiei nationale, cel care face politicile educationale, programele cadru si programele scolare pe care le emite si de care raspunde Ministerul Educatiei au in componenta lor si mijloacele de invatare si materiale auxiliare. De aceea fac un ultim apel catre acele edituri care incearca sa forteze nota sa se opreasca. Ajunge! Stati linistiti! Puteti fi parteneri corecti ai sistemului educationali, nu parteneri incorecti. Elevii din Romania si profesorii din Romania au nevoie de auxiliare, dar acest lucru il decide profesorul de clasa alaturi de Asociatia de Parinti si Consiliul Profesoral, nu alte entitati„, a declarat Liviu Pop.