Liviu Pop: Au rămas neocupate 1.536 de posturi de directori şi directori adjuncţi

În urma concursului pentru ocuparea funcțiilor de directori și directori adjuncți în unitățile de învățământ preuniversitar au fost ocupate 1.972 de posturi și au rămas vacante 1.536, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, ministrul Educației, Liviu Pop.

09 aug. 2017, 09:56
Liviu Pop: Au rămas neocupate 1.536 de posturi de directori şi directori adjuncţi

„Am avut în perioada aceasta concursul pentru directori. În sistemul de învățământ preuniversitar sunt 9.504 posturi de directori și directori adjuncți. Avem 7.254 de unității școlare cu personalitate juridică în România. În urma concursului din luna iulie care s-a organizat pe 3.508 posturi s-au ocupat doar 1.972 posturi. Asta înseamnă că astăzi avem libere 1.536 de posturi, din care 956 sunt în mediul rural”, a afirmat Pop.

El a spus că posturile vacante se vor ocupa în urma unor interviuri.

„Aceste posturi se vor ocupa în perioada imediat următoare pe o metodologie diferită față de tot ceea ce a însemnat până acum numirea directorilor de către inspectorii școlari în sensul în care se va face probă interviu. Până la începutul anului școlar 2017 — 2018 toate cele 1.536 de posturi care nu sunt ocupate astăzi să fie ocupate de către profesori în urma interviurilor. Am transmis inspectoratelor școlare nota în așa fel încât consiliile de administrație ale inspectoratelor, ale unităților școlare să facă demersuri”, a precizat ministrul.

Potrivit acestuia, până la 1 septembrie vor fi adoptate 20 de măsuri din Programul de guvernare în domeniul învățământului.

„Din programul de guvernare avem în lucru 20 de măsuri. Termenul de finalizare a acestora este 1 septembrie. Sunt măsuri asumate de către Guvernul României. Sunt convins că la 1 septembrie toate măsurile din Programul de guvernare vor fi la zi”, a afirmat Pop.