Liviu Pop: E foarte important ca prin legislaţia pe care o avem să creăm o piaţă a muncii atractivă

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat vineri că o treime din propunerea legislativă de modificare a Codului muncii "poate să treacă fără nicio problemă" și a afirmat că este important ca prin legislație să fie creată o piață a muncii atractivă.

23 oct. 2015, 17:11
Liviu Pop: E foarte important ca prin legislaţia pe care o avem să creăm o piaţă a muncii atractivă

„Din punctul meu de vedere, 30% din această propunere legislativă poate să treacă fără nicio problemă și modificările sunt foarte bine venite, 30% sunt negociabile, iar 30% nu au ce să caute acolo. E părerea mea personală, nu e punctul de vedere al Guvernului. Ca să dau un singur exemplu, concediul de odihnă este de 20 de zile la o normă de opt ore. Oare trebuie să fie tot 20 de zile pentru o normă de două ore? Cum punem în lege teleworking-ul? Sunt câteva lucruri care, într-adevăr, sunt necesare. Eu cred că colegii mei de la Camera Deputaților vor dezbate serios Codul muncii, așa cum fac orice propunere legislativă, și va ieși o formă de modificare a Codului muncii care să nu creeze avantaje și dezavantaje sindicatelor sau patronatelor, ci care să creeze un avantaj pieței muncii în România, pentru că suntem într-o piață europeană și e foarte important ca prin legislația pe care o avem să creăm o piață a muncii atractivă”, a declarat Liviu Pop, potrivit Agerpres.

Proiectul de lege privind modificarea și completarea Legii nr. 53/2003 — Codul muncii a trecut tacit de Senat, a ajuns în forma inițială la Camera Deputaților, iar în prezent este la Comisia pentru muncă, pentru raport.