Liviu Pop: Îmi dau nota 7, poate chiar mai puţin. Sistemul de educaţie îl evaluează la aceeaşi notă mică

Liviu Pop susţine că îşi acordă nota 7 „sau chiar mai puţin” pentru activitatea de ministru, precizând că acordă şi sistemului de educaţie aceeaşi notă, din cauză că se confruntă cu mai multe probleme.

11 nov. 2017, 14:59
Liviu Pop: Îmi dau nota 7, poate chiar mai puţin. Sistemul de educaţie îl evaluează la aceeaşi notă mică

„Îmi dau nota 7, poate chiar mai puţin. Nu ar fi normal să îmi dau o notă mai mare decât pentru sistem. Dar nu e important să dăm note penrru ministru, ci pentru programul de guvernare. Orice ministru care vine trebuie sa-l respecte”, a declarat Liviu Pop la un post de televiziune.

Ministrul a precizat că sistemul de educaţie din România merită aceeaşi notă, menţionând că se confruntă cu mai multe probleme.

Citeşte şi: Liviu Pop: Evaluăm programele şcolare pe baza unor chestionare. Am rugat toţi elevii, profesorii şi părinţii să răspundă

„Infrastructura este cea mai mare problemă, apoi programa şcolară, care nu a mai fost modificată de 20 de ani, şi pe care noi vrem să o schimbăm până în 2020, apoi este problema manualelor, din cauza mafiei. (…) Toate manualele din sistemul de educaţie sunt plătite de către minister sau de către părinţi. Editurile mint când spun că le publică pe banii lor. Ştiu foarte bine aceste lucru, pentru că eu pot greşi, dar nu fac erori. Rezist în continuare la presiunile baronilor manualelor şi nu cedez”, a mai spus acesta, citat de Mediafax.

Referitor la presupusa mafie a manualelor, ministrul a precizat că ar fi implicaţi şi câţiva oameni politici din PNL despre care a spus că „fac evaziune fiscală şi au edituri private”, refuzând, însă, să-i nominalizeze.

Întrebat cum comentează faptul că a fost criticat în spaţiul public pentru greşelile gramaticale, ministrul a spus că nu este un om al vorbelor, ci unul al faptelor.