Liviu Pop: În ultimii trei ani, numărul actelor de violenţă s-a înjumătăţit

Ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop, a afirmat, joi, la Vălenii de Munte, că, în ultimii trei ani, numărul actelor de violenţă în şcoli s-a redus, ajungând, în 2016, la 18.000. Pop a precizat că ministerul pe care îl conduce are o strategie prin care va reduce ”foarte mult” acest fenomen.

07 dec. 2017, 17:47
Liviu Pop: În ultimii trei ani, numărul actelor de violenţă s-a înjumătăţit

„Avem strategia privind combaterea violenţei în şcoli. În ultimii trei ani de zile, numărul actelor de violenţă s-a înjumătăţit, putem spune că, de la treizeci şi ceva de mii am ajuns anul trecut la 18.000. Avem câteva proiecte de succes, unul dintre ele este «Butonul de panică».O adaptare a acestei strategii cu modelele locale este binevenită. Aici avem nevoie de sprijinul consiliilor judeţene, consiliilor locale, alături de Ministerul de Interne şi Ministerul Sănătăţii. Dezvoltăm această strategie , o adaptăm şi eu sunt convins că în următorii doi ani de zile numărul actelor de violenţă la nivelul unităţior şcolare se va reduce foarte mult” a spus Liviu Pop.

Joi, un elev de clasa a opta din Teleorman a fost arestat preventiv, după ce în spaţiulpu blic au apărut imagini în care el şi doi colegi o lovesc şi umilesc pe profesoara de Cultură Civică, împiedicând-o să iasă din clasă la finalul orei.

Cadrul didactic nu a depus plângere împotriva copiilor, însă Poliţia Teleorman s-a autosesizat, dosarul fiind preluat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria.

Citeşte şi Liviu Pop: Învăţământul românesc va ajunge peste şase ani la nota 10