Liviu Pop îşi apără declaraţia legată de organizaţia nazistă

Senatorul PSD Liviu Pop a publicat vineri hotărârea prin care instanţa , ca răspuns al criticilor primite după ce a catalogat Forumul German drept o „organizaţie nazistă”.

RomaniaTV.net
24 aug. 2018, 18:46
Liviu Pop îşi apără declaraţia legată de organizaţia nazistă

„Nu am nimic cu etnicii germani şi respect orice minoritate din România, însă reacţia unora din ţară şi din străinatate mă obligă să detaliez cele spuse ieri în emisiunea de la postul Antena 3. Am spus atunci că am lecturat în presa vremii despre faptul că Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu este continuatorul Grupului Etnic German (organizaţie fascistă). Am ataşat cererea de chemare în judecată a FDGS prin care se solicita următorul lucru: . Ataşez şi hotărârea judecătorească prin care instanţa admite cererea formulată de FDGS si . Întrebare: Au făcut Primăria Sibiu (primar Klaus Werner Iohannis), Consiliul Municipal Sibiu sau FDGS apel în 15 zile la această hotărâre, aşa cum spune hotărârea judecătorească că aveau dreptul?”, a scris Liviu Pop pe pagina sa de Facebook.

El a postat şi cererea de chemare în judecată a Primăriei municipiului Sibiu şi decizia instanţei de judecată.

Un oficial german, Bernd Fabritius, a cerut vineri Guvernului un punct de vedere în acest sens, în timp ce FDGR le solicită liderilor PSD să se delimiteze de afirmaţiile lui Pop, după ce acesta a catalogat Forumul German drept o ”organizaţie nazistă”.

Un înalt reprezentant al partidului de guvernământ din România insultă într-o manieră inacceptabilă organizaţia minorităţii germane. Liviu Pop, reprezentant al social-democraţilor din România, preşedinte al Comisiei de Învăţământ din Senat şi fost ministru al Educaţiei, a numit organizaţia unei minorităţi naţionale recunoscute în România, comunitatea germană din România, , într-un interviu public. Astfel, o campanie regretabilă de defăimare continuă în mod inacceptabil. De ceva timp, minoritatea germană din România este calomniată în mass-media pro-guvernamentale şi insultată în mod colectiv, cu scopul de a prejudicia imaginea preşedintelui Klaus Johannis, membru al acestei minorităţi. Faptul că atacurile sunt continuate de către înalţi reprezentanţi ai partidului de guvernământ, social-democrat, este inacceptabil şi necesită o condamnare fermă! Am cerut Guvernului României un punct de vedere”, a scris pe contul său de Facebook Bernd Fabritius, împuternicitul al guvernului federal german pentru chestiunile privind strămutaţii germani şi minorităţile naţionale.

Şi Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) a reacţionat la afirmaţiile făcute de Liviu Pop. FDGR le solicită liderului PSD, Liviu Dragnea şi premierului României Viorica Dăncilă să se delimiteze de „calomiile” debitate de unii social-democraţi.

„Forumul Democrat al Germanilor din România condamnă cu fermitate calomniile ordinare debitate de senatorul PSD, Liviu Pop, joi seara, conform cărora FDGR ar fi continuatorul organizaţiei naziste Grupul Etnic German din România. FDGR este reprezentantul legitim al minorităţii germane în baza Constituţiei României şi a legislaţiei în vigoare, având un statut aprobat de către instanţele din România şi fiind înscris în Registrul organizaţiilor neguvernamentale. FDGR este reprezentat în Parlament şi în structurile guvernamentale ale României. Cerem public PSD, Preşedintelui acestuia, Liviu Dragnea, Preşedinte al Camerei Deputaţilor şi Prim-ministrului României, Viorica Vasilica Dăncilă, să se delimiteze public de astfel de calomnii pe care le-au debitat şi le debitează în continuare unii membrii ai acestui partid”, a afrimat preşedintele FDGR, Paul-Juergen Porr, într-un comunicat de presă publicat pe Facebook.

De asemenea, USR precizează că prin afirmaţiile făcute de Liviu Pop, respectiv că Forumul German e continuatorul Grupului Etnic German, „o organizaţie nazistă”, senatorul PSD a susţinut un discurs anti-european.

„USR se solidarizează cu Forumul Democrat al Germanilor din România şi condamnă declaraţiile făcute de senatorul PSD Liviu Pop, prin care arată un discurs iliberal şi anti-european. USR îndeamnă la respectarea drepturilor tuturor minorităţilor din România”, precizează USR pe reţeaua de socializare citată.

Senatorul PSD Liviu Pop a declarat joi că preşedintele României, Klaus Iohannis, a condus o organizaţie, care este un continuator al unui forum german nazist.

„Cred că măcar atâta gram de conştiinţă naţională are domnul preşedinte Iohannis. Pentru că, în fapt, amânarea rectificării bugetare înseamnă necheltuirea unor bani de către anumite instituţii publice şi nesuplimentarea fondurilor pentru alte instituţii public, care are ca singur efect deficitul bugetar.Trebuie să spun că dânsul (Klaus Iohannis-n.r) face o acuzaţie ipocrită din perspectiva zilei de 23 august şi în perspectiva fostei demnităţi a domniei sale, aceea de preşedinte al unui continuator al unui Forum…grupului…organizaţia aia nazistă. A condus forumul german (Iohannis-n.r), care a fost continuatorul acelui grup care ştim clar că a fost condamnat public vis a vis de…”, a afirmat Liviu Pop joi seară la Antena 3.

După afirmaţiile făcute, senatorul PSD nu a vrut să şi le asume, acesta susţinând că a luat informaţiile de pe internet.

„Asta nu o spun eu, o spun alţii, am citit-o în presa vremii, am văzut-o clar. Grupul Etnic German a fost organizaţie nazistă, corect? Grupul Etnic German a fost organizaţie nazistă condamnată pentru crime de război la Nurnberg. Dacă Forumul German nu e continuatorul Grupului Etnic German aştept oficial lucrurile acestea, eu am spus ce citesc de pe net. Dar în ziua de 23 august să faci declaraţii de genul acesta şi în anul Centenarului, mi se pare un pic deplasat din partea şefului statului, care trebuie să fie mediator” a mai spus senatorul social-democrat”, a adăugat Pop.