Liviu Pop, prima reacţie după zvonurile privind remanierea sa

Ministrul Educației, Liviu Pop, a avut, miercuri, o întâlnire cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, în biroul acestuia de la Palatul Parlamentului. Pop le-a spus jurnaliştilor că îşi va continua activitatea la Ministerul Educaţiei şi că liderul PSD nu i-a reproșat nimic.

RomaniaTV.net
20 sept. 2017, 10:27
Liviu Pop, prima reacţie după zvonurile privind remanierea sa

Liviu Pop a declarat, miercuri, la Palatul Parlamentului că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu i-a cerut demisia din funcţia de ministru al Educaţiei.

Nu mi s-a cerut demisia. E o problemă pe care am soluţionat-o. Nu are legătură cu agenda publică. Nu mi s-a reproşat nimic„, a declarat ministrul Educaţiei, Liviu Pop, după o întâlnire cu şeful PSD, la Parlament.

În legătură cu apariția unor informații conform cărora i s-ar fi cerut demisia de la conducerea ministerului Educaţiei, Liviu Pop a spus: „Nu am discutat acest aspect”.

Întrebat dacă își face bine treaba la minister, Liviu Pop a răspuns: „Eu zic că da”.

Şi Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a anunţat miercuri, la Palatul Parlamentului, că nu se pune problema unei remanieri în Guvernul condus de Mihai Tudose. Declaraţia şefului PSD vine în contextul anunţului acestuia privind o evaluare a cabinetului Mihai Tudose la reuniunea Comitetului Executiv Național al PSD de la sfârşitul lunii septembrie. Mai mult, în ultimele zile au existat zvonuri privind eventuala remaniere a ministrului Educaţiei.

„Din punctul meu de vedere nu se poate pune problema unei remanieri în această perioadă. (…) Pe Liviu Pop nu l-am criticat (pentru manualul de sport), ci l-am mângâiat ironic pentru că a sărit în susţinerea acestei năzbâtii pe care nu a făcut-o el. A găsit-o acolo şi a început să o susţină acest manualt de sport, care este controversat. Atunci când a ajuns ministru trebuia să spună ce a găsit. Să spună un punct de vedere, că e bun, că e prost. A început să susţină ceva ce a produs foarte multă mirare în societatea românească. Dar nu se pune problema, cel puţin din partea mea, nu ştiu colegii din CEX, ca cineva să fie remaniat”, a subliniat Dragnea.

Întrebat cum se va face evaluarea miniştrilor Guvernului condus de Mihai Tudose, Dragnea a răspuns că „aşa cum s-a făcut şi evaluarea precedentă, pe ministere, pe programul de Guvernare, pe măsuri şi pe respectarea lor”.

Şeful PSD a anunțat marți o evaluare a cabinetului Mihai Tudose la reuniunea Comitetului Executiv Național al PSD care va avea loc în 29 septembrie, la Suceviţa.