Localitatea în care furtul de energie electrică a devenit o obişnuinţă. Ce au constatat poliţiştii la percheziţii

Poliţiştii au făcut mai multe percheziţii în comuna Slobozia Bradului, judeţul Vrancea, la persoane suspectate de furt de energie şi racordarea ilegală la reţea. În urma acţiunii au fost constatate 22 de infracţiuni, jumătatea dintre acestea fiind de furt de energie electrică.

RomaniaTV.net
28 ian. 2018, 09:14
Localitatea în care furtul de energie electrică a devenit o obişnuinţă. Ce au constatat poliţiştii la percheziţii

Poliţiştii Serviciului Ordine Publică şi cei ai Secţiei 2 Poliţie Rurală Gugeşti, însoţiţi de specialişti ai S.C. Electrica S.A Focşani, au derulat acţiuni pentru prevenirea şi combaterea sustragerii de energie electrică în comuna Slobozia Bradului, judeţul Vrancea.

În urma legitimării a 35 persoane şi a 11 percheziţii domiciliare, la locuinţele unor persoane bănuite că sustrag energie electrică folosind diferite instalaţii clandestine, au fost constatate 22 de infracţiuni, dintre care 11 infracţiuni de „furt de energie electrică”, precum şi 11 infracţiuni privind „executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare”.

La acţiune au participat şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Poliţiştii reamintesc faptul că, potrivit legislaţiei în vigoare, intervenţiile asupra echipamentelor de măsurare a consumului de energie electrică, în scopul înregistrării unui consum mai mic, reprezintă furt calificat, infracţiune prevăzută şi sancţionată ca atare de Codul Penal.

„Consumatorii nu trebuie să accepte «ofertele« venite din partea anumitor persoane şi să nu permită accesul acestora la instalaţiile de energie electrica în vederea efectuării unor modificări de orice natură, menite să împiedice înregistrarea cantităţilor reale de energie electrică consumate”, explică reprezentanţii Inspectoratului general al Poliţiei Române.