ATENTAT la Charlie Hebdo: Suspecţii sunt căutaţi de trupele speciale UPDATE

Doi fraţi suspectaţi de implicare în atacul sângeros de la revista Charlie Hebdo au fost localizaţi joi în zona localităţii Crepy-en-Valois. Ultima informaţie indică faptul că Cherif şi Said Kouachi sar ascunde într-o pădure, după ce iniţial s-a spus că s-ar fi baricadat într-o casă. Un important dispozitiv de securitate a fost trimis în Crepy-en-Valois. Joi, în goana nebună de poliţie, cei doi suspecţi au jefuit o benzinărie, de unde au luat mâncare şi carburant, apoi au abandonat maşina în care au fost găsite cocktailuri Molotov.

08 ian. 2015, 10:40

UPDATE 19.09 Regiunea din nordul Franței, unde au fost localizaţi posibilii autori ai atacului de la sediul publicației Charlie Hebdo, a fost plasată la nivel maxim de alertă antiteroristă. Potrivit presei franceze, cei doi fraţi suspectaţi de comiterea atacului de miercuri din Paris au fost reperaţi joi în apropiere de Villers-Cotteret.

Mai mulţi agenţi ai forțelor de securitate sunt desfășuraţi pe o rază de 20 de kilometri la Corcy. Primarul din Crépy-en-Valois, contactat de Reuters, a infirmat informația difuzată anterior de France 3 Picardie, conform căreia Chérif Kouachi și fratele său, Said, s-ar fi baricadat într-o casă din localitate. 

Întreaga zonă este survolată de elicoptere PUMA şi numeroşi politişti şi jandarmi au împânzit perimetrul. 

UPDATE 15:37 Potrivit unei surse apropiate de caz, steaguri jihadiste și cocktailuri Molotov au fost găsite în autoturismul abandonat, miercuri, de către teroriști, informează Le Figaro.

UPDATE: Prefectura departamentului Oise a confirmat că o operaţiune de urmărire este în desfăşurare în localitate.

UPDATE: Un important dispozitiv de securitate a fost stabilit în Crepy-en-Valois, în nordul Parisului. Zona este survolată de elicoptere, după ce teroriştii şi-au abandonat maşina între localităţile Villers-Cotterêts şi Crépy-en-Valois. Suspecţii ar fi baricadaţi într-o locuinţă din Oise, potrivit LeFigaro. Casa este încercuită de jandarmi.

 (w500) Terorişti

Doi suspecți implicaţi în atacul sângeros de la revista Charlie Hebdo, fraţii Kouachi Sharif și Said, au fost localizaţi joi dimineață, în Aisne, aproape de Villers-Cotteret, pe RN2, potrivit LeFigaro.

Cei doi bărbați, care corespundeau semnalmentelor celor doi suspecți căutați de poliție, se aflau la bordul unui Renault Clio alb, purtând cagule. În spatele mașinii au putut fi văzute arme.

Citeşte şi TEROARE la PARIS: Cele mai SÂNGEROASE ATENTATE din Franţa din ultimele decenii

Pe Twitter apar imagini cu o concentrație mare de forțe de jandarmerie în apropiere de Vauciennes, unde traficul a fost blocat.

Suspecţii se îndreaptă spre Paris. Cel care i-a recunoscut pe suspecţi este şeful unei benzinării, pe o şosea care leagă Parisul de frontiera cu Belgia. Cei doi ar fi jefuit benzinăria şi ar avea asupra lor un lansator de rachete.