Locatari EVACUAŢI la Botoşani din cauza unui fier de călcat uitat în priză

Cincisprezece locatari ai unui bloc din Botoşani, între care cinci copii, au fost evacuaţi, duminică seara, după ce imobilul a fost cuprins de un fum gros venit de la etajul patru, unde izbucnise un incendiu la una dintre garsoniere.

02 ian. 2017, 06:16
Locatari EVACUAŢI la Botoşani din cauza unui fier de călcat uitat în priză

Reprezentanţii ISU Botoşani au declarat că incendiul a izbucnit la o garsonieră situată la etajul patru.

„În momentul producerii evenimentului cei doi tineri care locuiesc cu chirie nu erau acasă. Aceştia au plecat în oraş în jurul orei 14.00, iar în grabă au uitat fierul de călcat în priză. La ora 19.33, vecinii au simţit miros de fum şi au sunat la pompieri după ajutor. La faţa locului s-au deplasat trei echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu trei autospeciale cu apă şi spumă”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al ISU Botoşani, Dorina Lupu.

Ea a adăugat că, la sosirea pompierilor, pe casa scării, la nivelul etajului patru, era un fum înecăcios, salvatorii fiind nevoiţi să desfăşoare, concomitent cu stingerea incendiului, şi o acţiune de evacuare a 15 locatari ai imobilului de locuit, între care cinci copii.

„Pentru a intra în garsonieră, pompierii au deblocat uşa de la intrare. Ajunşi în interior, salvatorii au constatat că ardea o canapea, existând pericolul de propagare a flăcărilor şi la celelalte bunuri din interior. Concomitent cu acţiunea de stingere a incendiului, s-a intervenit pentru evacuarea preventivă a 15 locatari de la etajul doi, zece adulţi şi cinci copii”, a afirmat Dorina Lupu.

Potrivit sursei citate, incendiul a fost stins în mai puţin de 20 de minute, însă a ars o canapea şi s-a degradat mobilierul, valoarea pagubelor fiind estimată la circa 2.500 lei.