Locuitorii din Bacău primesc apă cu porţia de trei zile. Ce măsuri au anunţat autorităţile locale

De trei zile locuitorii municipiului Bacău primesc apă cu porţia la robinete din cauza unei avarii de amploare la magistrala de alimentare a oraşului. Apa ajunge în apartamentele celor racordaţi la reţeaua municipală de două ori pe zi, din rezerva oraşului. Autorităţile locale au estimat că de luni seară sau cel târziu marţi dimineaţă este posibil ca debitul apei să ajungă la normal. Între timp Consiliul Local  a aprobat alocarea sumei de 80.000 de lei pentru cumpărarea de apă potabilă îmbuteliată pentru populația orașului, care va fi distribuită atât timp cât rețeaua publică nu va funcționa. Rația este de patru litri de persoană pe zi.

RomaniaTV.net
16 ian. 2017, 12:05
Locuitorii din Bacău primesc apă cu porţia de trei zile. Ce măsuri au anunţat autorităţile locale

O avarie la magistrala de aducţiune din Bacău a făcut ca, de sâmbătă dimineaţă până luni, oamenii să rămână fără apă potabilă în apartamente.

Pompierii băcăuani au înfiinţat 6 puncte de distribuție a apei către populație din autospecialele instituției, însă aceasta este apă menajeră. Băcăuanii s-au aşezat cu sutele la coadă a izvoare din oraş, iar pentru consum au cumpărat apă îmbuteliată.

„Echipajele ISU Bacău efectuează și luni misiuni de transport și distribuire apă menajeră către populație. Nu avem nici o informare oficială când va fi reluată furnizarea apei potabile la robinete”, a declarat căpitanul Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

Populația municipiului Bacău primește apă la robinete de două ori pe zi, în intervalele orare 06.00 – 08.00 și 18.00 – 22.00.

Avaria a apărut la magistrala de aducțiune a apei de la Valea Uzului, din localitatea Luncani, iar potrivit presei locale duminică seara a fost remediată, astfel încât până luni seara sau cel târziu marţi dimineaţă tot oraşul va avea apă.

Luni dimineața, s-a reunit și Consiliul Local în cadrul unei ședințe extraordinare pentru a aproba alocarea a 80.000 de lei destinați cumpărării de apă potabilă pentru populația orașului. Apa este îmbuteliată și se va distribui atât timp cât rețeaua publică nu va funcționa. Rația este de patru litri de persoană pe zi.

„Vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în depășirea situației de criză. Este vorba despre profesioniștii de la Compania de Apă, care au lucrat din greu pentru remedierea avariei, Bisericii Ortodoxe, pentru că a pus la dispoziție spații de distribuție a apei potabile, Bisericii Catolice, pentru că a contribuit cu ceaiul pentru populație, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și unităților militare pentru că au pus la dispoziție mijloace tehnice necesare la distribuirea apei, precum și angajaților Primăriei care în aceste zile au împărțit apă și ceai băcăuanilor”, a spus primarul Cosmin Necula.

În luna august 2016, municipiul Bacău și comunele învecinate au rămas 5 zile fără apă potabilă la robinete din cauza unei avarii apărută la magistrală, pe Valea Trotușului. „A fost o avarie care a depășit de trei ori ca amploare avaria din luna august, dar am reușit să o remediem în circa 24 de ore, în ciuda condițiilor foarte dificile, mai ales a temperaturilor de până la -12 grade. Apoi a început umplerea conductei, iar la ora la care discutăm (luni, ora 9.30 – n.r.) debitul a ajuns la 50% din normal. Apreciem că până luni seara debitul va ajunge la normal și, dacă nu vor apărea alte probleme, până marți dimineața tot orașul va avea apă”, a apreciat directorul interimar al Companiei de Apă, Petruș Rădulescu.