Locuitorii din trei regiuni bulgăreşti vor să obţină independenţa şi unirea cu România

Locuitorii din nord-vestul Bulgariei strâng semnături pentru obţinerea autonomiei regiunilor Vidin, Vratsa şi Montana şi unirea cu România.

RomaniaTV.net
04 ian. 2018, 12:17
Locuitorii din trei regiuni bulgăreşti vor să obţină independenţa şi unirea cu România

Boris Kamenov, organizatorul protestului şi iniţiatorul strângerii de semnături, afirmă că unul dintre motivele de la care a pornit proiectul îl reprezintă salvarea regiunii de la coruptie, notează novinete.com.

„Nu ar trebui să participăm la această corupţie. Nord-vestul este cunoscut pentru locuitorii cu firi războinice”, a explicat Boris Kamenov, care a adăugat că doreşte unirea cu România pentru că „sistemul judiciar este mai democratic şi reformat” în ţara noastră.

Un susţinător al iniţiativei spune că sprijină proiectul pentru că nu există locuri de muncă în această zonă a Bulgariei: „Muncim în Kozloduz, Plovdiv şi alte oraşe, dar aici nu este nimic de muncă”.

Iniţiatorul mişcării de independenţă spune că abia după ce regiunea va deveni autonomă va înainta României o propunere de unire.

Citeşte şi Parlamentul de la Sofia a adoptat legea ANTOCORUPŢIE cerută de UE. Preşedintele bulgar anunţă că se va opune prin VETO