Locuitorii unui oraş din judeţul Iaşi propun un nou semn de circulaţie

Localnicii din Vlădiceni, judeţul Iaşi, au inventat un nou semn de circulaţie. În locul indicatoarelor "drum cu denivelări", localnicii au propus un semn de circulaţie constând într-un "U", de la cuvântul "uitat", încadrat de un triunghi roşu.

15 mart. 2016, 07:05
Locuitorii unui oraş din judeţul Iaşi propun un nou semn de circulaţie

Strada Trei Fântâni, «Drumul Hoţilor» cum este cunoscut popular, este un drum uitat de autorităţi. Locuiesc de 4 ani în zonă, timp în care am făcut nenumărate demersuri către diverse autorităţi. Singurul rezultat a fost instalarea a două indicatoare «drum cu denivelări» la intrarea şi ieşirea de pe strada Trei Fântâni. Din cauza stării drumului, au apărut şi alte probleme, secundare. În zonă se deversează ilegal deşeuri, dar când am solicitat intervenţia Salubris, ni s-a spus că nu pot ecologiza pentru că nu le permite vremea. Dacă am invoca şi noi starea drumului şi n-am mai plăti impozite?„, a spus Etienne Ignat, unul dintre locuitorii zonei.

Acesta a iniţiat o petiţie prin care solicita repararea drumului. O a doua petiţie, online, a strâns 800 de semnături. Aceasta, în condiţiile în care în zonă sunt doar aproximativ 50 de case, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Este evident că drumul nu ne priveşte doar pe noi. Noi nu suntem interesanţi electoral, pentru că suntem puţini. Dar petiţiile noastre au fost semnate de mult mai mulţi oameni„, a spus Ignat.

Liderul filialei municipale a PNL, Marius Bodea, a apreciat că reabilitarea străzii Trei Fântâni ar putea transforma mănăstirea Vlădiceni într-un punct de atracţie turistică, prin facilitarea accesului la aceasta. În plus, în zonă ar putea fi amenajată o platformă intermodală, unde să poată fi parcate tirurile cu marfă, astfel încât ele să nu mai tranziteze oraşul.

De la acea parcare, marfa poate fi preluată cu maşini mai mici şi transportată către supermarketuri şi magazine„, a spus Bodea.

Acesta a criticat starea infrastructurii rutiere din zonele periferice ale oraşului.

Este scandalos ca după atâţia ani să mai existe drumuri într-o stare atât de deplorabilă. Din păcate, actuala administraţie se raportează la astfel de probeme doar prin filtru electoral. Drumul Hoţilor trebuie preluat de Primărie de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), pentru reabilitare. Dacă în 8 ani nu s-a construit niciun metru din şoseaua de centură, este timpul ca municipalitatea să intervină„, a spus Bodea.

Şeful Regionalei Drumuri şi Poduri, Ovidiu Laicu, a precizat că strada Trei Fântâni şi bulevardul Poitiers, ambele incluse în proiectul şoselei de centură, sunt administrate acum de autorităţile locale, acestea fiind abilitate să efecuteze lucrările de întreţinere şi reabilitare.