LOCUL de MUNCĂ nu te scapă de SĂRĂCIE: Află de ce

A avea un loc de muncă nu mai este o garanţie pentru a scăpa de sărăcie. Cel puţin aceasta este concluzia britanicilor, în special a celor cu venituri modeste care au fost afectaţi de creşterea preţurilor şi îngheţarea salariilor. arată un raport al guvernului britanic prezentat joi, transmite Associated Press.

RomaniaTV.net
17 oct. 2013, 14:59
LOCUL de MUNCĂ nu te scapă de SĂRĂCIE: Află de ce

Aceste concluzii au fost exprimate într-un raport al Comisiei pentru mobilitate socială şi sărăcie în rândul copiilor. Documentul ajunge al concluzia că guvernul trebuie să ofere mai mult ajutor salariaţilor cu venituri modeste. În timp ce politicile guvernamentale au pus accentul în mod tradiţional pe ajutorarea persoanelor asistate social să-şi găsească un loc de muncă, piesa care lipseşte din „puzzle-ul politic” este de a şti cum trebuie ajutaţi cei care muncesc dar nu au o stabilitate economică, a declarat Alan Milburn, preşedintele comisiei.

„Prea adesea muncitorii săraci sunt uitaţi în Marea Britanie. Ei au nevoie disperată de un nou acord”, a spus responsabilul britanic, amintind că 4,8 milioane de muncitori, adesea femei, câştigă mai puţin decât salariul vital, informează Agerpres.

În special tinerii au fost deosebit de afectaţi de deteriorarea condiţiilor economice. Raportul arată că două treimi dintre copiii britanici săraci trăiesc acum în familii în care cel puţin un adult lucrează. În 1997, aceştia reprezentau mai puţin de jumătate.

Citeşte şi Ţările cu cele mai bune condiţii de muncă. Salarii mari, contribuţii mici la asigurări sociale

Cheltuielile publice, în special deducerile fiscale pe salarii, au fost în trecut principalul motor care a condus la reducerea sărăciei în rândul copiilor, dar austeritatea impusă de guvern în urma crizei financiare globale a înlăturat acest efect. „Principala problemă este că aceşti părinţi care muncesc pur şi simplu nu câştigă suficient pentru a scăpa de sărăcie”, se arată în raport, care adaugă că Marea Britanie are una dintre cele mai ridicate rate ale salariilor mici din ţările dezvoltate.

Citeşte şi Tămâia ţine criza la distanţă. Vezi ce venituri au raportat bisericile

Într-o recomandare care va provoca controverse, Milburn a declarat că pensionarii înstăriţi ar trebui să suporte mai mult din povara programelor de austeritate şi că o favorizare a pensionarilor în detrimentul copiilor şi nepoţilor nu este viabilă, notează AP. Mai multe programe guvernamentale din Marea Britanie, precum alocaţiile pentru încălzire în timpul iernii, sunt rezervate persoanelor vârstnice, indiferent de veniturile acestora şi sunt considerate un drept.