LOCURI BLESTEMATE în România. POVEŞTI şi MITURI care i-au îngrozit pe români VIDEO

Oriunde mergi în România vei descoperi o mulţime de legende şi de locuri pline de mister. Născociri sau nu, miturile se transmit de la o generaţie la alta şi sunt mereu la fel de interesante.

10 aug. 2017, 18:49
LOCURI BLESTEMATE în România. POVEŞTI şi MITURI care i-au îngrozit pe români VIDEO

Buzău, Cimitirul Dumbrava, un adevărat muzeu cu importante monumente funerare, unele dintre ele învăluite în mister. Este şi cazul unui vechi şi straniu mormânt al unei mame despre care se spune că a murit plângând după ce i-au murit toţi cei şase copii.

Povestea întreagă în reportajul următor:

Troiţa Miresei de pe DN 7. În judeţul Dâmboviţa, în apropiere de Găeşti, există un monument numit Troiţa Miresei, sau Troiţa Margaretei. Aici se spune că în anii ’30 a murit o tânără mireasă, iar de atunci locul a devenit unul blestemat.

Legenda spune că mireasa moartă în acel loc se numea Margareta şi era fiica unui boier filantrop din Câmpulung Muscel. Cununia avusese loc la Bucureşti, iar tinerii însurăţei se îndreptau spre un conac unde totul era pregătit pentru nuntă. Numai că drumul lor s-a încheiat tragic înainte de a ajunge la destinaţie.

Tatăl tinerei moarte a ridicat la locul tragediei o troiţă în memoria fiicei sale. În zecile de ani scurse de atunci în zonă au avut loc o mulţime de accidente mortale iar drumul a fost „botezat” de localnici „Drumul Crucilor”. Cum şoseaua este dreaptă şi cu vizibilitate maximă, oamenii au început să creadă că sufletul miresei moarte îşi caută în continuu iubitul de care a fost despărţită atât de brutal. Asta şi pentru că în tragediile rutiere îşi pierd viaţa în special bărbaţi. Spre exemplu, numai în perioada 2008-2009 în acel loc au murit 12 bărbaţi tineri, majoritatea necăsătoriţi.

Citeşte şi Fenomene PARANORMALE în apropiere de Capitală. Nimeni nu poate explica ce se întâmplă în acel loc

Au fost şi accidente cu supravieţuitori, însă, ca un făcut, cei implicaţi nu îşi amintesc nimic despre ce a dus la producerea lor, ceea ce a întărit în timp ideea existenţei unui blestem al miresei. Cu atât mai mult cu cât, influenţaţi sau nu de legendă, au fost destui cei care au spus că au văzut în dreptul troiţei o nălucă ce seamănă cu o femeie îmbrăcată în rochie albă de mireasă.

Mireasa din Trivale. Multă lume din Piteşti ştie legenda miresei din cartierul Trivale. Unii cred cu tărie în ea, alţii sunt sceptici şi spun că este vorba doar despre o născocire. Povestea spune că o tânără care urma să se căsătorească s-a sinucis în pădurea de lângă cartier, după ce iubitul ei a fost călcat de maşină chiar în ziua nunţii. Sufletul ei a rămas să hoinărească pe pământ şi şi-a găsit adăpost într-o casă părăsită din pădure.

Mireasa s-a arătat, se spune, unui taximetrist, iar povestea acestuia îţi dă fiori. Potrivit legendei, şoferul ar fi luat într-o zi în maşină o mireasă care i-a cerut să o ducă la o casă din pădure. Pentru că nu avea bani la ea, femeia şi-a scos verigheta de pe deget, a pus-o într-o batistă şi i-a dat-o bărbatului până când avea să îi aducă bani din casă. Şoferul a adormit însă brusc şi când s-a trezit era cu maşina în faţa unui bloc din Trivale. Fără să ştie cum a ajuns acolo, bărbatul a intrat în bloc şi, încercând să afle ce s-a întâmplat, le-a spus oamenilor povestea sa. A aflat că în acel bloc locuise într-adevăr femeia pe care a descris-o, dar că aceasta s-a sinucis în urmă cu 10 ani, când bărbatul cu care urma să se mărite fusese călcat de maşină chiar în ziua nunţii. Bulversat de cele auzite, taximetristul a dat fuga la maşină pentru a căuta verigheta care făcea dovada faptului că mireasa chiar se aflase în maşina lui. A avut însă o surpriză uriaşă: în batistă nu a mai găsit verigheta lucioasă de aur, ci un deget în stare de putrefacţie pe care se afla o verighetă roasă de trecerea timpului.

Strada Gabroveni Bucureşti. Hotel lasat in paragina, fost bordel. In urma cu zeci de ani aici se spune ca au fost ucise trei femei, iar spiritele lor inca mai bantuie locul.

Plina de povesti similare este si strada Franceza. Acolo spun oamenii a existat un orfelinat unde mai bine de 200 de copii si-ar fi gasit sfarsitul dupa ce au fost tinuti fara mancare si apa. Proprietarul casei, Stavrache Hagi-Orman, pastra pentru sine hrana destinata copiilor si parea chiar sa se bucure de strigatele lor agonizante. Tipatul dupa apa al copiilor pare sa se auda si astazi, dupa caderea noptii, din spatele obloanelor trase de zeci de ani.

O alta zona plina de mister a Bucurestiului se afla chiar pe Bulevardul Elisabeta. Este una dintre cele mai mari strazi din Bucuresti. In 1921, a fost construit Hotelul Cismigiu, insa dupa 1990, hotelul a trecut in grija autoritatilor, fiind lasat in paragina. In cele din urma, imobilul a fost transformat in camin pentru studenti. Legendele spun ca aici a fost scena unei tragedii. O tanara studenta a cazut in casa liftului dezafectat. Trei ore a strigat dupa ajutor fara ca cineva sa o salveze de la moarte. Oamenii spun ca spiritul ei a ramas mult timp bantuind pe coridoare.

O tragedie pe care actorul Cristi Iacob si-o aminteste pentru ca era unul din studentii care stateau in camin la momentul respectiv. Conditiile deplorabile, dar si nenorocirea petrecuta l-au facut sa scrie versurile folosite de Vama Veche in celebra piesa „Hotel Cismigiu”.

Despre spiritele nelinistite ale muncitorilor care au pierit suspect in timpul lucrarilor de constructie la Casa Poporului exista astazi multe legende. Paznicii de noapte ai insititutiei povestesc despre aparitia misterioasa, in urma cu cativa ani, a unor fantome care colinda noaptea coridoarele marete, fluierand, rupand sigilii si declansand sistemele de alarma. „Anca” este una dintre ele. Potrivit relatarilor, naluca este o tanara de 20 de ani, cu o rochie de vara cu desen floral, care se arata doar personalului in uniforma si cere ajutor.

Nu numai in Bucuresti exista locuri unde se spune ca spiritele celor disparuti isi cauta linistea bantuind intre doua lumi.
Aflat intre satele Sarca si Lingani din Judetul Iasi, dealul Lungani este cunoscut in zona pentru aparitiile misterioase care ii intampina pe calatori.

Localnicii spun ca in acest loc ar fi fost inmormantati, intr-o groapa comuna, fara slujba, multi soldati decedati in Primul Razboi Mondial, iar astazi sufletele lor isi cauta inca linistea.

„E blestem”, asta striga oamenii din Dambovita care si-au pierdut apropiatii in accidente cumplite pe drumul national 7, in apropiere de Gaesti. Blestemul locului, zic localnicii, se trage de mai bine de 40 de ani cand se spune ca o mireasa a murit aici, chiar in ziua nuntii. De atunci, se pare, sufletul ei bantuie locul in cautarea sotului pierdut.

VEZI şi APARIŢII misterioase ale Diavolului în România. SATUL în care toate casele au luat foc din SENIN