Locuri spectaculoase de pe Pământ care par ireale FOTO

Natura este spectaculoasă şi uneori pare ireală. Există peisaje în lume care la prima vedere par realizate în Photoshop, însă el sunt cât se poate de reale. 

17 ian. 2013, 17:10
Locuri spectaculoase de pe Pământ care par ireale FOTO

1. Insula Socotra, Yemen

Insula Socotra se află într-un arhipelag în Oceanul Indian la 240 km de Coasta Africii. Insula este izolată, iar o treime din lumea vegetală este unică acestei zone. Datorită vegetaţiei unice este descrisă adesea ca fiind „Insula Extraterestră”.

2. Gullfoss, Islanda

Gullfoss (Cascada de Aur) este cea mai vizitată cascadă din Islanda. Cascada Gullfoss este împărţită în alte două cascade, una în partea superioară, care are 11 metri înălțime, iar alta, situată în partea inferioară a cursului apei, cu o înălţime de 20 de metri. Cascada are o adâncime de 70 de metri și o deschidere de aproape 2500 de metri lungime. Când vremea este însorită, Gullfoss prezintă un spectacol feeric de curcubee.

3. Tunelul Dragostei, Ucraina

Tunelul Dragostei se află în Kleven, Ucraina. Se spune că este unul dintre cele mai romantice locuri din lume. Tunel feeric are aproape 1 km şi adăposteşte şina de cale ferată. Tunelul este foarte popular mai ales în rândul îndrăgostiţilor, care vin aici şi îşi pun dorinţe.

4. Lacul Retba, Senegal

Lacul Retba din Senegal, vestul Africii are o concentraţie extrem de mare de sare, care atrage o bacterie ce colorează apa. În lacul Retba, concentraţia de sare ajunge chiar şi la 40%. Localnicii profită de cadoul făcut de natură şi strâng zilnic sarea din apele lacului.

5. Pădurea de piatră, Madagascar

Pădurea de piatră este unul dintre rarele fenomene naturale de acest fel din lume, devenit o atracţie turistică majoră a Africii. Această regiune cu o suprafaţă de 666 km2 a fost inclusă în anul 1990 în Patrimoniul Mondial al UNESCO, pentru geografia sa unică, pădurile ocrotite de mangrove, speciile de păsări sălbatice şi populaţia de lemuri.