Locurile din România pe care trebuie să le vizitezi noaptea

Te-ai gândit vreodată că unele atracţii turistice sunt mai frumoase după lăsarea întunericului? Ei bine, iată 3 astfel de obiective turistice pe care trebuie neapărat să le vezi la lumina lunii.

RomaniaTV.net
28 sept. 2015, 10:25

De data aceasta încearcă să fii un turist altfel şi să duci vacanţa la un alt nivel, stabilindu-ţi programul de vizitare după ce soarele apune.

Una dintre atracţiile turistice care devine şi mai interesantă pe timp de noapte este Dino Parc Râşnov, parcul tematic cu dinozauri care se află în apropierea Cetăţii Râşnov. Aşadar, dacă vrei să trăieşti o experienţă inedită, alege un tur de noapte al parcului. Traseul este dotat cu o instalaţie de sunet şi lumini, care amplifică senzaţiile tari pe care ţi le dă oricum priveliştea. Tururile de noapte sunt ghidate şi încep de la 19:30, respectiv 20:00, în zilele de marţi, vineri şi sâmbată.

(w500)

(w500)

Citeşte şi Noul parc de distracţii din Herăstrău s-a deschis. Vezi cum arată FOTO

Mai mult decât atât, parcul este dotat şi cu un cinematograf 9D, care te va impresiona cu mişcări hidraulice ale scaunelor, apă, vânt, zapadă, fum şi chiar şi pistoale interactive. Pentru accesul în incinta cinematografului se achită o taxă suplimentară de 10 lei.

Un alt loc ce are un farmec aparte în întunericul nopţii este celebrul Parc Copou. Simbol al oraşului Iaşi, parcul este iluminat în aşa fel încât noaptea devine cel mai romantic loc din oraş, atrăgând zeci de cupluri de îndragostiţi. Aleile parcului capătă un aspect cu totul diferit pe timp de noapte, lumina felinarelor creând o atmosferă specială.

Parcul este amplasat pe dealul Copoului şi datează de la început de secol al XIX-lea, fiind cel mai vechi parc ieşean. Acesta găzduieşte celebrul Tei al lui Eminescu, la umbra căruia scriitorul se odihnea alături de bunul său prieten Ion Creangă ori petrecea ore în şir cu Veronica Micle.

(w500) Parcul Cop

În mijlocul parcului vei găsi şi „Obeliscul cu lei”, monument ridicat în cinstea reformelor introduse de către Pavel Kiseleff în Moldova. Construcţia a fost ridicată după planurile lui Gheorghe Asachi, după ce principele Mihail Sturdza şi-a dat acordul.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.