Londra, paralizată de TAXIMETRIŞTI. Protestatarii sunt concuraţi de taxiurile ILEGALE VIDEO

Mii de şoferi de taxi au ieşit în stradă în apropiere de sediul parlamentului. Protestatarii cer autorităţilor să facă mai multe pentru a elimina taxiurile ilegale de pe străzi.

25 sept. 2014, 06:23
Londra, paralizată de TAXIMETRIŞTI. Protestatarii sunt concuraţi de taxiurile ILEGALE VIDEO

Protestul taximetriştilor a provocat haos în traficul londonez, şi aşa foarte aglomerat. Ei protestează faţă de o aplicaţie pentru telefonul mobil, Uber, care face legătura între pasageri şi şoferii unor maşini dispuşi să ofere contra cost servicii de transport. Taximetriştii spun că aceasta este concurenţă neloială şi că este vorba chiar de un serviciu ilegal.

„Suntem aici pentru a încerca să atragem atenţia opinia publice asupra a cât de prost se descurcă autoritatea londoneză pentru transport la reglementarea activităţii taxiurilor din Londra”, a explicat unul dintre protestatari.

Citeşte şi Ai grijă în ce taxi-uri te urci! Cum recunoşti un TAXI-CLONĂ sau un TAXIMETRIST-PIRAT

În mai multe oraşe din Europa, Uber funcţionează ca o platformă de închiriere de maşini sau de asociere pentru o călătorie. Mai mult, utilizatorii pot să intre în contact şi să facă rezervări de pe telefoanele mobile. Aplicaţia măsoară distanţa şi timpul pentru a calcula tariful unei călătorii.

Citeşte şi Taximetriştii europeni protestează faţă de serviciile de taximetrie la cerere

„Suntem cel mai strict reglementat serviciu de taxi din Londra şi avem senzaţia că sunt distruse mai multe bariere pentru a-i lăsa pe alţi oameni să intre şi să facă slujba pe care noi ne străduim atât de mult să o facem”, a comentat un taximetrist.

Citeşte şi Transportul de persoane fără autorizaţie de taxi, INTERZIS. Amenzile ajung până la 5000 de lei

Şoferii de taxi se plâng că astfel de servicii intră pe piaţa companiilor de taxi fără să fie nevoite să suporte costuri la fel de mari pentru respectarea reglementărilor şi licenţe. Şi astfel, preţul unei curse este mai mic.