LOTERIA BONURILOR FISCALE, contestată la Avocatul Poporului

LOTERIA BONURILOR FISCALE. Asociația Națională a Comercianților Mici și Mijlocii din România (ANCMMR) a solicitat Avocatul Poporului să sesizeze Curtea Constituțională cu privire la neconstituționalitatea prevederilor Ordonanței de urgență nr. 10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale întrucât încalcă dreptul de proprietate, potrivit unui comunicat al asociației.

03 feb. 2015, 12:14
LOTERIA BONURILOR FISCALE, contestată la Avocatul Poporului

LOTERIA BONURILOR FISCALE. Conform reprezentanților asociației, Ordonanța de urgență pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale încalcă dreptul de proprietate prin oferirea posibilității unui cumpărător de a pleca cu un produs fără sa îl plătească.

LOTERIA BONURILOR FISCALE. Toate detaliile extragerilor, cum să câştigi bani de la stat

‘Tehnic, bonul fiscal se poate elibera de casa de marcat doar după ce s-a făcut plata. Este posibil ca cetățenii să înțeleagă că au dreptul să primească bonul fiscal înainte și atunci, între el și vânzător apar altercații, verbale sau chiar fizice. Considerăm că forțele de ordine chiar au suficientă treabă, nu mai trebuie puse să păzească magazinele’, a declarat Cora Muntean, secretar executiv al ANCMMR, într-un comunicat remis AGERPRES.

Asociația susține că în ordonanță se precizează că în cazul în care operatorul economic refuză emiterea și înmânarea bonului fiscal clientului, acesta din urma are dreptul de a beneficia de bunul achiziționat sau de serviciul prestat fără plata contravalorii acestuia, însă în Constituție se arată că proprietatea privată este garantată și ocrotită în mod egal de lege, indiferent de titular, și nimeni nu poate fi expropriat decât pentru o cauză de utilitate publică, stabilită potrivit legii, cu dreaptă și prealabilă despăgubire.