LOTERIA BONURILOR FISCALE: Ministrul Teodorovici a anunţat ce se întâmplă cu câştigătorii

Fostul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici, a explicat că problemele de la Loteria bonurilor fiscale au apărut ca urmare a unor diferenţe în interpretarea unui ordin de ministru, însă extragerile au fost legale, iar câştigătorii nu trebuie să returneze statului banii.

17 nov. 2015, 15:40
LOTERIA BONURILOR FISCALE: Ministrul Teodorovici a anunţat ce se întâmplă cu câştigătorii

LOTERIA BONURILOR FISCALE: „Decizia mea a fost aceea de a se schimba legislaţia aferentă pentru a simplifca acest mecanism. (…) Niciun român nu trebuie să ramburseze statului niciun ban câştigat din aceste loterii. (…) Loteriile organizate au fost făcute în mod legal, deci nu este nicio abatere”, a explicat fostul ministru.

Întrebat însă ce se va întâmpla, având în vedere că întregul rezultat a fost viciat, Teodorovici a spus că a fost doar o problemă de interpretare a legii, însă nu sunt probleme pentru câştigători.

„Comisia respectivă care a aplicat în special ce trebuia să aplice, adică principiul alegerii aleatoare a acestor bonuri fiscale, asta a făcut, numai că a avut o interpretare diferită faţă de ordinul de ministru”, a spus acesta.

Presa a relatat zilele acestea că legislaţia privind loteria bunurilor fiscale prevede că prima cifră extrasă din urne este cifra unităţilor, însă, în practică, prima cifră extrasă la loterie a fost considerată cea a sutelor.

Astfel, la prima extragere a Loteriei, care a stabilit că sunt câştigători cei care au bonuri de 6 lei, a fost viciată, potrivit legii câştigători fiind cei cu bonuri de 600 de lei. Interpretarea acestei erori a fost că cei care au câştigat pe baza acestor extrageri vor trebui să returneze banii, urmând a fi recompensaţi cei cu bonurile câştigătoare potrivit ordinului iniţial.