Lovitură DURĂ pentru Cristian Cioacă. Anunţul făcut de magistraţi joi seară

Copilul de zece ani al lui Cristian Cioacă şi al Elodiei Ghinescu va fi audiat la Judecătoria Piteşti, într-un dosar în care bunica maternă cere stabilirea unui program de vizite întrucât nu îşi poate vedea nepotul, în paralel fiind deschis un alt dosar în care Emilia Ghinescu cere tutela băiatului.

29 ian. 2015, 14:42
Lovitură DURĂ pentru Cristian Cioacă. Anunţul făcut de magistraţi joi seară

Patrick Cioacă, fiul Elodiei Ghinescu şi al lui Cristian Cioacă, va fi audiat, vineri, în Camera de Consiliu la Judecătoria Piteşti, într-un dosar deschis la sfârşitul anului trecut de către Emilia Ghinescu, care cere ca instanţa să stabilească un program de vizitare, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX avocatul familiei Ghinescu, Crina Radu.

Informaţie BOMBĂ în cazul dispariţiei Elodiei: Fosta avocată ar fi fost ARUNCATĂ în Marea Neagră

Potrivit acesteia, Emilia Ghinescu nu îşi poate vizita nepotul din cauză că sora lui Cristian Cioacă, la care se află copilul, se opune acestui lucru.

Citeşte şi: Război în instanţă pentru copilul Elodiei Ghinescu. Vezi ce se poate întâmpla cu Patrick 

În acest dosar, mama Elodiei Ghinescu şi fratele acesteia au calitatea de reclamanţi, sora lui Cristian Cioacă este pârât, iar Patrick, care a împlinit zece ani în luna decembrie, va fi audiat în cadrul unei şedinţe care nu va fi publică.

Următorul termen din acest dosar a fost stabilit pentru 12 februarie, dată la care, cel mai probabil, instanţa va rămâne în pronunţare, a preciza avocata Crina Radu.

În paralel, tot la Judecătoria Piteşti se află pe rol un alt dosar, deschis în luna iulie a anului trecut, prin care Emilia Ghinescu cere să i se acorde tutela nepotului său. În acest dosar, calitatea de pârât o are Direcţia pentru Protecţia Copilului Argeş. Primul termen din acest dosar va avea loc în 2 februarie.

Patrick Cioacă locuieşte la sora poliţistului, conform deciziei Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş.

Citeşte şi: Informaţie BOMBĂ despre cadavrul Elodiei Ghinescu. Poliţiştii reiau căutările

Potrivit reprezentanţilor DGASPC Argeş, comisia care a analizat aceast dosar a decis că se impune stabilirea plasamentului copilului la familia Ana Maria şi Iulian Vasile Ene, sora, respectiv cumnatul poliţistului, care este încarcerat la Penitenciarul Colibaşi.

„Membrii comisiei au ţinut cont că, în ultimii cinci ani, minorul a crescut alături de rudele pe linie paternă, de continuitatea şcolară a copilului şi de faptul că în decembrie 2012 şi instanţa a stabilit domiciliul copilului la familia sora omului legii. De asemenea, s-a mai ţinut seama şi de dorinţa copilului şi a tatălui acestuia, de situaţia materială şi familială a soţilor Ene, sora şi cumnatul lui Cristian Cioacă, de faptul că aceştia dispun de mijloacele materiale necesare pentru a-i asigura nepotului condiţii corespunzătoare de creştere şi educare, că-i oferă suport emoţional şi afectiv, linişte, stabilitate şi siguranţă pentru dezvoltarea fizică, morală şi intelectuală”, explica directorul DGASPC Argeş, Adrian Macovei.

Membrii comisiei au admis faptul că de condiţii similare dispun şi bunica şi unchiul pe linie maternă, Emilia, respectiv Robert Constantin Ghinescu, mama şi fratele Elodiei, dar elementul hotărâtor în dispunerea deciziei a fost ataşamentul lui Patrick faţă de mătuşă, unchi şi bunica paternă alături de care a crescut în ultimii ani.

În iunie 2014, poliţistul Cristian Cioacă a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Piteşti la 15 ani şi opt luni de închisoare pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, dispărută în urmă cu opt ani, pedeapsa fiind mai mică decât cea dată de Tribunalul Argeş, de 22 de ani de închisoare.