Lovitură dură pentru Marian Vanghelie. Zeci de percheziţii au loc în acest moment

Zeci de percheziţii au loc joi dimineaţa la firmele cu care Primăria Sector 5 a semnat contracte fabuloase pentru reamibilitare. 39 de persoane sunt vizate. Potrivit România TV, Marian Vanghelie a atribuit 6 contracte în valoare de 20 de milioane de euro, într-o singură zi, către un vechi prieten de-al său care a fost arestat preventiv.

19 feb. 2015, 08:08
Lovitură dură pentru Marian Vanghelie. Zeci de percheziţii au loc în acest moment

Poliţiştii Capitalei şi procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti fac joi dimineaţa percheziţii în Bucureşti si judetul Ilfov la domiciliile mai multor persoane suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani cu prejudiciu de aproximativ 130 de milioane de lei. Potrivit România TV, 39 de persoane sunt vizate şi o sută de firme fantomă implicate într-o reţea de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Perchezitiile au loc intr-un dosar privind lucrarile de reabilitare termica a blocurilor din sectorul 5 al Bucurestiului.

Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că suspecţii au iniţiat, derulat şi participat la circuite evazioniste şi de spălare a banilor, prin intermediul cărora, folosindu-se de documente false şi înregistrări contabile fictive, s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale transferând sume importante în contul unor societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă, de unde banii erau retraşi în totalitate în numerar.

În mecanismul evazionist au fost implicate peste 100 de societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă.

Acţiunile efectuate joi dimineaţă reprezintă o continuare a activităţilor derulate în cadrul unui dosar penal în care, până în prezent, au fost cercetate în stare de arest 26 de persoane, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Prejudiciul produs bugetului de stat, în întreaga cauză, se ridică la suma de aproximativ 57 milioane de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit. Suma totală spălată prin circuitul evazionist se ridică la aproximativ 130 milioane de lei.

Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Vezi: Revoltă în sectorul lui Marian Vanghelie. Asfaltări doar în acte, oamenii „înoată” în noroi