LOVITURĂ pentru Adrian Porumboiu! Ce a păţit fostul arbitru din cauza unei datorii

CEC Bank a demarat o luptă aprigă în justiție pentru a obține în justiție executarea silită a fostului arbitru internațional de fotbal Adrian Porumboiu, care susține însă că nu mai datorează nimic acestei bănci deoarece și-a vândut afacerile.

25 mart. 2017, 10:38
LOVITURĂ pentru Adrian Porumboiu! Ce a păţit fostul arbitru din cauza unei datorii

Deși afacerile sale s-au derulat în ceea mai mare parte în județul Vaslui, Adrian Porumboiu, fostul arbitru internațional de fotbal este chemat în instanțele ieșene pentru a da socoteală în legătură cu unele datorii înregistrate de societăți pe care le-a condus în ultimii ani. Mai exact, CEC Bank a deschis la Judecătoria Iași o serie de procese prin care solicită să se aprobe executarea silită a lui Adrian Porumboiu în contul unor credite bancare nerambursate de firmele sale.

Este vorba despre două credite contractate în anul 2014. Pentru aprobarea acestor credite, banca a solicitat printre altele garanții personale de la Adrian Porumboiu. Primul credit a fost contractat în februarie 2014, iar valoarea sumei împrumutate de una dintre firmele lui Porumboiu și anume R-Agro Fălciu este de 1.250.000 lei. Societatea a garantat creditul cu utilajele sale, dar banca a solicitat și garanția lui Adrian Porumboiu. Celălalt contract de credit semnat cu CEC Bank are o valoare de 10 milioane lei și a fost semnat la data de 31.03.2014, creditul fiind contractat tot de R-Agro Fălciu SA. Acest credit a fost garantat atât de persoana fizică Adrian Porumboiu cât și de alte societăți patronate de cunoscutul afacerist și anume Comcereal SA, Agrocomplex Bârlad , Ulerom SA și Mopan SA. Aceste societăți au garantat cu bunuri din patrimoniu rambursarea acestui credit.

„Eu nu mai am datorii față de bancă”

Adrian Porumboiu a oferit garanții pentru buna desfășurare a contractului de credit prin intermediul unui contract de fidejusiune semnat tot în data de 31.03.2014. „Domnul Adrian Porumboiu în mod irevocabil și necondiționat în solidar cu împrumutatul garantează băncii îndeplinirea tuturor obligațiilor asumate prin contractul de credit. Domnul Adrian Porumboiu se obligă față de bancă că oricând împrumutatul nu plătește la scadență orice sumă datorată în baza sau în legătură cu acest contract să plătească imediat la cerere această sumă ca și cum ar fi debitorul principal și va despăgubi imediat banca la cererea acesteia pentru orice cost pierdere sau răspundere a împrumutatului. Despăgubirile legate de costuri pierderi sau răspunderi vor fi egale cu suma pe carre banca ar fi fost îndreptățită s-o recupereze”, se arată în contractul semnat de Adrian Porumboiu cu CEC Bank.

Citește mai mult AICI