Lovitură pentru Cătălin Măruţă şi PRO TV

Florin Chilian a anunțat că îl va da în judecată pe Cătălin Măruță și postul de televiziune Pro TV. 

01 mart. 2015, 10:57

Conflictul dintre Cătălin Măruță și Pro TV a pornit după ce artistul a sugerat că prezentatorul TV nu a moderat profesional o emisiune în care a fost invitată fosta sa iubită Ana Maria Georgescu, care l-a acuzat pe cântăret că a batut-o.

Apoi, Florin Chilian a postat pe blogul său un material în care a povestit o întâmplare care l-a deranjat pe Cătălin Măruță, care a spus că-l va da în judecată pe Chilian. Acum, interpretul piesei „Zece” este hotărât să-l acționeze în instanță pe Măruță.

Cătălin Măruţă îl dă în judecată pe Chilian pentru acuzaţiile aduse: Sunt lucruri cu care nu se glumeşte

„Dacă Măruță tot voia în instanță, mă gândesc să îl las să se producă ca jurist.
În urmă cu aproape cinci ani, am fost obiect de linșaj mediatic, în ziua în care lansam albumul Autistul, nu-l mai goniți pe Brâncuși. În acea perioadă, eram implicat în alte câteva acțiuni de avertizare publică, procese penale împotriva unor hoți din Guvernul României, care îmi furaseră piesa Zece și devalizaseră banii ministerului culturii, albumul trebuia lansat la Târgu Jiu pentru a face un tip de presiune împotriva unor decizii foarte dubioase ale autorităților locale în legătură cu moștenirea lăsată de sculptor acolo.

Va pleca sau nu Cătălin Măruţă de la PRO? „Am fost flatat de oferte, dar…”

Nu am fost foarte afectat, înțeleg nivelul de răspuns al interlopilor ascunși în funcții și în statute dubioase de vedete mediatice. Pe de altă parte, efectul profund infecțios în societatea românească al unei emisiuni de tipul Happyhour nu cred că mai trebuie argumentat. Astfel de haznale își găsesc locuitori după felul de a fi al acestora. Ce mizerie de om poți fi ca să poți produce și alimenta nevoia de promiscuitate media? Trebuie ca tu să exiști într-o anumită condiție morală și intelectuală pentru a primi rolul de animator al dejecției din societatea românească. Deci nu mi-am făcut mari probleme cu postul acela de televiziune, cu prezentatorul. În timp, însă, oameni pe care îi consider importanți pentru mine mi-au acuzat tăcerea, găsindu-mă vinovat. De comoditate.

Florin Chilian, suspect de cancer: „Daca era altul în locul meu, poate se arunca de la geam”

Așa că m-am gândit că ar trebui să-l pune pe jurist să-și susțină în instanță aserțiunile, dovezile, declarațiile victimei/victimelor lui Chilian etc. Doar atunci a început o campanie națională împotriva violenței conjugale, plecând de la cazul Ana Maria Georgescu. A verificat vedeta declarațiile femeii, a cerut probe, și-a fructificat sursele obiectiv, ca demers jurnalistic?!

Nu, doar am fost jignit într-un mod barbar, tăvălit în noroiul produs de el, fără nici o legătură cu mine, mi-a fost lezată demnitatea, am fost insultat, executat public pentru o vină inventată, nedovedită vreodată, inexistentă, de altfel. Despre aceste prejudicii studentul în drept și prezentatorul ar fi trebuit să știe, dacă nu cumva vocația de măscărici tv nu a fost mai puternică decât vocația juridică a familiei… Nu doresc să psihanalizez cazul.
Da, e foarte probabil să îl dau în judecată, să îi ofer posibilitatea să fie cel puțin o dată responsabil de ceea ce produce”.