Lovitură pentru familia lui Bercea Mondial. Interlopul şi fiica sa vor fi judecaţi pentru dare de mită

Tribunalul Argeş a dispus începerea judecării pe fond a dosarului în care Sandu Anghel zis Bercea Mondial şi fiica sa, Izaura Anghel, sunt acuzaţi că au mituit un agent de la Penitenciarul Colibaşi, conform informaţiilor publicate marţi pe portalul instanţelor argeşene.

25 nov. 2014, 12:19
Lovitură pentru familia lui Bercea Mondial. Interlopul şi fiica sa vor fi judecaţi pentru dare de mită

Judecătorii au respins cererile şi excepţiile formulate de inculpaţi şi au constatat legalitatea sesizării instanţei, administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Decizia de începere a judecăţii în cauză poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.

Izaura şi Sandu Anghel au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş în data de 10 octombrie. Cei doi sunt acuzaţi că au încercat să mituiască un agent de la Penitenciarul Colibaşi.

Sandu Anghel a fost trimis în judecată pentru cumpărare de influenţă şi dare de mită, infracţiuni săvârşite în concurs real şi în stare de recidivă post-condamnatorie, iar inculpata Izaura Anghel a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

‘Din probele administrate rezultă că suspectul Anghel Sandu (…), aflat în executarea unei pedepse în Penitenciarul Colibaşi, în perioada august-septembrie 2014 a abordat un agent de penitenciar şi i-a promis, în repetate rânduri, sumele de 1.000 de euro, respectiv 300 de euro, în schimbul intervenţiei acestuia pe lângă membrii Comisiei de muncă din cadrul Penitenciarului Colibaşi, în scopul obţinerii pentru suspect a dreptului la muncă în penitenciar, respectiv în scopul introducerii unui telefon mobil în penitenciar, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu’, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

Sumele de bani urmau să-i fie remise agentului prin intermediul Izaurei Anghel. Ulterior, Bercea Mondial a luat legătura telefonic cu fiica sa şi i-a cerut să-l contacteze pe agent şi să se întâlnească cu acesta.

‘La întâlnirea respectivă, suspecta Anghel Izaura i-a remis agentului un telefon mobil şi un încărcător, pentru a-l introduce nelegal în penitenciar şi a-l da mai departe suspectului Anghel Sandu, promiţându-i totodată agentului că-i va remite ulterior, după ce telefonul va ajunge la tatăl său, suma de 300 de euro’, se mai precizează în comunicat.

Izaura Anghel se află în arest la domiciliu din 18 septembrie, dată la care Tribunalul Argeş a decis şi arestarea preventivă a tatălui ei, Sandu Anghel zis Bercea Mondial, care deja executa o pedeapsă privativă de libertate în Penitenciarul Colibaşi.