Lovitură pentru Niculae Bădălău. Preşedinte executiv al PSD şi secretarul general vor fi aleşi prin vot la Congresul din 10 martie

Comitetul Executiv al PSD a decis ca la Congresul din 10 martie să fie supus votului postul de preşedintele executiv al partidului, postul de secretar general şi posturile de vicepreşedinţi. Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a declarat luni că încă nu s-a hotărât dacă va candida pentru o funcţie de conducere la Congresul extraordinar al partidului din 10 martie. În schimb, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că îl susţine în continuare pe Niculae Bădălău, actual preşedinte executiv, pentru a candida la o nouă funcţie de conducere în partid. 

RomaniaTV.net
05 mart. 2018, 13:11
Lovitură pentru Niculae Bădălău. Preşedinte executiv al PSD şi secretarul general vor fi aleşi prin vot la Congresul din 10 martie

„S-a luat decizia privind organizarea de alegeri pentru preşedinte executiv, secretar general, pentru ca acest post să fie ales de Congres, şi vicepreşedinţii”, a declarat Liviu Dragnea, după şedinţa CEx al PSD, de luni.

Liderul PSD a mai anunţat că la Congresul din data de 10 martie, începând cu ora 11.00, se vor vota modificările legate de Biroul Politic Naţional, dar şi reprezentativitatea, adică 8 vicepreşedinţi femei şi 8 bărbaţi.

„De asemenea, s-a adoptat eliminarea interdicţiei pentru preşedinţii de organizaţii care vor să canideze pentru o funcţie în Biroul permanent naţional”, a mai spus Liviu Dragnea.

El a precizat că în cadrul congresului nu va fi dat un vot de reconfirmare pentru el.

„I-am întrebat pe colegii mei şi a fost părerea generală că nu e nevoie de asta pentru că, pe de o parte, au fost rezoluţii de susţinere din toate organizaţii şi colegii mei au spus că toate organizaţiile au spus că nu e nevoie de asta”, a arătat Dragnea.

Deputatul Cătălin Rădulescu a declarat, înainte de şedinţa PSD, că intenţionează să candideze pentru o funcţie de vicepreşedinte al partidului, dar a acuzat modificarea statutului partidului, care va duce la mărirea numărului de funcţii de vicepreşedinte alocate femeilor, dar şi o limitare a candidaturilor.

Anterior şedinţei CEx a PSD, Liviu Dragnea a declarat că îl susţine în continuare pe Niculae Bădălău, actual preşedinte executiv, pentru a candida la o nouă funcţie de conducere în partid.

„Îl susţin pe Niculae Bădălău să rămână în conducerea partidului”, a spus Liviu Dragnea.

Întrebat dacă el consideră că Bădălău va rămâne în funcţia de preşedinte executiv al PSD, liderul social-democraţilor a spus: „Eu nu ştiu dacă rămâne, eu îl susţin”.

În replică, Niculae Bădălău a spus că cea mai importantă funcţie în PSD este aceea de membru, iar faptul că judeţul său a obţinut cele mai bune rezultate la alegeri pe ţară îl face să se gândească dacă mai vrea o funcţie de conducere în PSD.

„În PSD cea mai importantă funcţie e aceea de membru. Am făcut parte din echipa de campanie în 2016. Judeţul la care am fost preşedinte a obţinut cele mai bune rezultate din ţară. Lucrul ăsta mă determină să gândesc în continuare în funcţie de decizia CEx dacă voi candida sau nu”, a spus Bădălău.

Întrebat dacă el şi Liviu Dragnea au îngropat securea războiului, acesta a replicat: „Nu a fost niciodată (o secure a războiului – n.r.). Eu şi domnul preşedinte Dragnea am avut o singură ţintă – modernizarea partidului, un partid puternic. Viziunile au fost aceleaşi – programul de guvernare. Restul sunt mai puţin importante””.

„Eu consider că preşedintele partidului, dacă vă referiţi la funcţia de preşedinte executiv, e normal să agreeze acel om (…) Cel mai bine m-am simţit ca preşedinte de organizaţie”, explică Bădălău,

El a mai spus că îl crede pe Liviu Dragnea când spune că îl susţine în continuare pentru o funcţie de conducere. „Sigur că îl cred (că mă susţine n.r.)”, a afirmat el.

Întrebat dacă va supune unei dezbateri scrisoarea pe care a trimis-o liderilor pe 8 ianuarie, în care preciza că PSD a acceptat suspendarea democraţiei interne, lucru pe care îl consideră o eroare, Bădălău a spus că acel document era ceva „intern vizavi de viaţa, de sănătatea partidului, lucru care se realizează”.

„Acel document era un document intern vizavi de viaţa, de sănătatea partidului, lucru care se realizează. Partidul e foarte sănătos şi singura noastră preocupare este câştigarea alegerilor de anul viitor şi de a aduce la îndeplinire programul de guvernare”, a conchis numărul doi din PSD.