Lovituri aeriene în Irak după decapitarea jurnalistului american. Înregistrarea ASASINĂRII este AUTENTICĂ

Forţele americane au lansat noi lovituri aeriene împotriva Statului Islamic (SI) în Irak după difuzarea unei înregistrări video autentice cu decapitarea jurnalistului american James Foley şi după ce jihadiştii au ameninţat cu executarea altuia dacă bombardamentele continuă, informează AFP, citată de Agerpres.

20 aug. 2014, 17:17

Pentagonul anunţă noi lovituri aeriene în Irak după decapitarea jurnalistului american James Foley. ‘Fără a intra în detalii, pot confirma că noi lovituri au avut loc’ începând de marţi, a declarat miercuri contraamiralul John Kirby, purtător de cuvânt al Pentagonului.

Un alt responsabil al Pentagonului a afirmat, sub rezerva anonimatului, că loviturile s-au concentrat în zone din nordul Irakului, unde forţele aeriene americane încearcă să oprească avansul extremiştilor sunniţi ai SI.

Statul Islamic a difuzat marţi o înregistrare video care arată asasinarea jurnalistului american James Foley, răpit în Siria în noiembrie 2012.

Casa Albă confirmă autenticitatea înregistrării video a asasinării lui James Foley

Casa Albă a confirmat miercuri autenticitatea materialului video difuzat marţi în care este prezentată asasinarea jurnalistului american James Foley de către jihadiştii ultraradicali din Statul Islamic (SI).

Citeşte şi Asasinarea jurnalistului James Foley: PRIMUL ATAC TERORIST al Statului Islamic împotriva Americii

‘Serviciile de informaţii au analizat materialul video difuzat recent în care apar cetăţenii americani James Foley şi Steven Sotloff. Am ajuns la concluzia că acest clip este autentic’, a precizat Caitlin Hayden, purtătoare de cuvânt a Consiliului de Securitate Naţională, într-un comunicat.

Anterior, site-ul de internet GlobalPost, pentru care lucra James Foley, a precizat că Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a catalogat la rândul său înregistrarea ca fiind autentică.

Videoclipul postat marţi pe internet de către jihadişti arată un bărbat mascat şi îmbrăcat în negru care pare să taie gâtul jurnalistului James Foley, răpit de bărbaţi înarmaţi în Siria în noiembrie 2012.