LUARE DE OSTATICI în Franţa. Ultimii doi captivi au fost eliberaţi, un infractor a fost ucis UPDATE

O luare de ostatici a avut loc în nordul Franţei, la Roubaix. Presa franceză a relatat că atacul a luat turnura unei tentative de jaf dintr-o bancă, printre ostatici  aflându-se directorul instituţiei şi apropiaţii lui. Aceştia au fost ţinuţi captivi timp de aproximativ 3 ore. Potrivit poliției, unul dintre infractori a fost ucis.

24 nov. 2015, 19:32
LUARE DE OSTATICI în Franţa. Ultimii doi captivi au fost eliberaţi, un infractor a fost ucis UPDATE

Update 00.05 Unul dintre infractori a fost ucis în cursul intervenției forțelor de ordine, au informatautoritățile locale.

Update 23:30 Forţele de ordine au anunţat încheierea luării de ostatici. Potrivit primelor informaţii, ultimii doi ostatici au fost eliberaţi şi evacuaţi cu vehicule ale pompierilor şi ale Samu .

Update 22:55 Potrivit reporterilor francezi, persoana vizată de agresori a fost directorul băncii Crédit Municipal de Roubaix, care locuieşte în apropiere de domiciliul bandiţilor. Aceştia au fost însă surprinşi de o patrulă a poliţiei, moment în care a început un schimb de focuri, agresorii fugind şi pătrunzând în locuinţa directorului băncii.

Update 22:50 Surse din poliţie afirmă că, în timpul schimbului de focuri nu a fost rănită nicio persoană. Poliţia a mai comunicat că nu este vorba despre un act terorist.

Update 22:45 O sursă cu rang superior în poliţie a confirmat că acţiunea criminală a debutat la ora locală 18:50, printr-o tentativă de răpire a directorului băncii. A urmat un schimb de focuri cu forţele de poliţie, apoi bandiţii s-au retras în sediul victimei lor.

Update 22:40 Mai multe surse din rândul forţelor de ordine au relatat că atacatorii au luat ostatici directorul băncii – care era ţinta lor orincipală – precum şi pe soţia acestuia şi chiar copiii cuplului, neprecizându-se numărul acestora.

Update 22:29 Unele elementele ale luăriide ostatici nu au fost încă determinate şi confirmate. Potrivit poliţiei, agresorii ar fi folosit o armă grea înacest atac, „de tip Kalaşnikov”, însă Prefectura nu a confirmat acest lucru. La rândul lor, nici pompierii nu au confirmat oficial existenţa unor persoane rănite.

Un grup de oameni înarmaţi a luat ostatici mai multe persoane într-o clădire publică din oraşul Roubaix, situat în nordul Franţei, la graniţa cu Belgia. Martorii susţin că au auzit mai multe împuşcături, în jurul orei locale 19.00 (ora 20.00, la Bucureşti). Între captivi se numără şi copii.

Luarea de ostatici era în curs, marţi seara, la Roubaix, unde forţele de poliţie au fost desfăşurate în număr mare, ca urmare a schimbului de focuri, a informat o sursă din poliţia franceză. Deocamdată nu este foarte clar dacă acest incident are legătură cu atacurile teroriste de la Paris, din data de 13 noiembrie. Unele surse indică chiar faptul că la originea luării de ostatici ar fi fost de fapt o tentativă eşuată de spargere a unei bănci, transformată conjunctural într-o luare de ostatici.

„Este o intervenţie în desfăşurare. Cartierul în care a avut loc schimbul de focuri a fost încercuit de forţele de poliţie.

Un director de bancă şi apropiaţii lui au fost luaţi ostatici„, a mai spus sursa. O sursă apropiată serviciilor de intervenţie a declarat că există mai multe persoane care au fost rănite cu gloanţe.

Citeşte şi Atac armat în Paris. Indivizi înarmaţi au luat OSTATICI într-un centru comercial. Oamenii au fost eliberaţi

Potrivit primarului Roubaix, această luare de ostatici a fost pusă la cale de mai mulţi oameni înarmaţi care ar fi vizat un jaf din bancă.

Comisariatul din Roubaix și serviciile locale de prim-ajutor au confirmat o operațiune de anvergură în cartierul Van Goh din oraș.