Luare de ostatici la o şcoală militară din Pakistan. 141 de MORŢI, între care peste 100 sunt COPII FOTO VIDEO

Cel puţin 141 de persoane, între care peste 100 de copii de 9 până la 14 ani, au murit, şi aproximativ 25 au fost rănite, după ce şase talibani înarmaţi au preluat controlul asupra clădirii unei şcoli conduse de militari din Peshawar. Majoritatea copiilor au fost împușcați în cap, a afirmat ministrul informațiilor din provincia Peshawar, Mushtaq Ghani.

16 dec. 2014, 08:20

UPDATE: Cel puțin 141 de persoane, dintre care 132 copii, au fost ucise marți în atacul comis de un comando taliban la o școală militară din Peshawar, potrivit armatei, fiind cel mai sângeros atac terorist din istoria Pakistanului, relatează Agerpres.

Alte 124 persoane, dintre care 121 copii, au fost de asemenea rănite în asaltul grupului de comando asupra școlii, a precizat purtătorul de cuvânt al armatei, generalul Asim Bajwa, în cadrul unei conferințe de presă la Peshawar, reafirmând decizia armatei de a învinge terorismul.

UPDATE: Atacul unui comando al talibanilor asupra unei școli militare din orașul pakistanez Peshawar s-a încheiat marți după-amiază în urma intervenției în forță a trupelor speciale, iar toți atacatorii au fost uciși, dar majoritatea celor 130 de victime sunt elevi, transmite Agerpres. Armata a anunțat că forțele speciale au salvat doi copii și doi membri ai personalului școlii.

UPDATE: Numărul elevilor ucişi este încă incert, potrivit diferitelor surse, cele mai vehiculate cifre fiind 126 de morţi, dintre care peste 100 ar fi copii. Biroul de Presă al Armatei Pakistaneze a anunţat că  cinci talibani au fost ucişi. 25 de persone au fost grav rănite.

UPDATE: Potrivit rapoartelor oficiale, grupul de talibani a deschis fosul mai întâi asupra elevilor şi a ucis mulţi dintre ei, iar o altă parte a acestora a luat-o ostatică. Unii dintre elevi au reuşit să scape şi să părăsească incinta şcolii, după cum au relatat media locale.

UPDATE: Peste 100 de persoane, între care 84 erau copii, au fost ucise de către talibani, potrivit unor surse de presă, iar potrivit altora, cifra totală a morţilor ar fi de 84 de persoane – copii şi adulţi.

UPDATE: Către ora prânzului, marţi, autorităţile pakistanete anunţau moartea a 84 de persoane, majortatea copii de până la 14 ani, precum şi zeci de răniţi.

Potrivit presei locale, în şcoală se află 500 de elevi şi profesori, care acum sunt luaţi ostatici. Deşi printre victime se numără copii cu vârste între 9 şi 14 ani, atacatorii au afirmat că ţinta lor este personalul militar din această şcoală, potrivit România TV.

Unii dintre răniţi se află în stare gravă şi au fost deja evacuaţi. Înainte de a intra în şcoală, talibanii au incendiat o maşină, iar apoi au început atacul armat. Presa locală spune că atacul armat este în plină desfăşurare, din şcoală se aud focuri de armă.

Armata pakistaneză a intervenit la faţa locului, iar întreaga zonă este survolată de un elicopter.

 Un profesor a afirmat că atacatorii au intrat în școală în timp ce aveau loc examene.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor Muhammad Umar Khorasani a declarat pentru Reuters că gruparea sa este responsabilă pentru atac. ‘Atacatorii noștri sinucigași au intrat în școală, ei au primit ordine să nu-i rănească pe copii, însă să vizeze personalul militar’, a afirmat el.

‘Este un atac care reprezintă o răzbunare pentru ofensiva armatei din Waziristanul de nord’, a afirmat el, referindu-se la o ofensivă a armatei împotriva talibanilor care început în luna iunie.