Luca Niculescu: Aproximativ 500 de evenimente în peste 100 de oraşe din România şi Franţa cu ocazia Centenarului

Ambasadorul român la Paris, Luca Niculescu, a anunţat sâmbătă că, începând cu data de 27 noiembrie, în peste 100 de oraşe din România şi Franţa vor fi organizate aproximativ 500 de evenimente în toate domeniile, cu ocazia Centenarului.

RomaniaTV.net
10 nov. 2018, 14:10
Luca Niculescu: Aproximativ 500 de evenimente în peste 100 de oraşe din România şi Franţa cu ocazia Centenarului

„Suntem în Anul Centenarului pe care în Franţa îl vom celebra în mod special într-un sezon comun, care este probabil cea mai importantă manifestare bilaterală organizată vreodată de ţările noastre. Vor fi aproximativ 500 de evenimente în toate domeniile, organizate în peste 100 de oraşe din Franţa şi din România, care vor începe pe 27 noiembrie şi se vor termina anul viitor pe 14 iulie”, a spus Luca Niculescu, la Ambasada României de la Paris, la un eveniment dedicat contribuţiei româneşti la dezvoltarea ştiinţei şi tehnicii în Anul Centenarului Marii Uniri, la care a participat preşedintele Klaus Iohannis.

Diplomatul român a amintit că ideea acestui proiect a apărut cu ocazia vizitei preşedintelui Klaus Iohannis la Paris din februarie 2015.

La evenimentul de sâmbătă de la Ambasada României în Franţa, tinerii cercetători au prezentat o aplicaţie care semnalează diferite obiective turistice pariziene asociate cu personalităţi marcante ale culturii româneşti, precum Constantin Brâncuşi, Henri Coandă, Mircea Eliade, Emil Cioran, Monica Lovinescu.

„Îmi doresc tare mult ca peste o sută de ani să mai fie cineva care să aibă ocazia să prezinte români celebri şi din secolul care va veni”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis.

La eveniment a participat şi profesorul Gerard Mourou, laureat al Premiului Nobel pentru fizică în acest an.