Lucescu, Iordănescu şi Hagi, preferaţii românilor ca selecţioner la Euro 2016

Mircea Lucescu, Anghel Iordănescu și Gheorghe Hagi se află în topul preferințelor românilor pentru ocuparea postului de selecționer la Campionatul European de anul viitor, reiese dintr-un sondaj realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Adevărul, în perioada 23 octombrie - 1 noiembrie.

13 nov. 2015, 07:50
Lucescu, Iordănescu şi Hagi, preferaţii românilor ca selecţioner la Euro 2016

Potrivit sondajului, în ceea ce privește antrenorul echipei naționale de fotbal a României la Campionatul European de anul viitor, 18,1% dintre respondenți consideră că acesta ar trebui să fie Mircea Lucescu, 17% apreciază că acest post ar trebui să fie ocupat de Anghel Iordănescu, iar 15,7% îl consideră pe Gheorghe Hagi drept cea mai bună variantă de selecționer.

Urmează, în ordine, Dan Petrescu (cu 5,1%), Cosmin Olăroiu (cu 3,7%) și Victor Pițurcă (cu 3,1%).

Varianta unui antrenor străin este considerată drept cea mai potrivită de 2,5% dintre cei chestionați, în timp ce 0,5% au indicat un alt antrenor român decât cei de mai sus. Procentul non-răspunsurilor a fost de 34,2%.

În ceea ce privește meritul calificării, 45,3% dintre români cred că acesta revine jucătorilor, iar 20,9% îl atribuie noii echipe de antrenori ai naționalei care l-a înlocuit pe Victor Pițurcă. Procentul non-răspunsurilor la această întrebare este de 33,8%.

Altzfel, 20,9% dintre români consideră că Naționala nu va trece de faza grupelor, 20% apreciază că aceasta va trece, 9% consideră că reprezentativa de fotbal a țării noastre va ajunge în sferturile de finală ale Campionatului European, 5,4% spun că echipa României va ajunge în semifinale, în timp ce 4,2% consideră că aceasta va juca în finală. 40,5% dintre cei chestionați nu au știut sau nu au răspuns la această întrebare.

Barometrul „INSCOP — Adevărul despre România” a fost realizat pe un eșantion de 1.098 persoane. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.