Lucian Becali, ATAC DUR la adresa lui Klaus Iohannis. MOTIVUL: legea ANTILEGIONARĂ

Lucian Becali, nepotul preferat al lui Gigi Becali, l-a atacat pe Klaus Iohannis după ce preşedintele României a semnat amendarea legii, în baza căreia negarea Holocaustului şi promovarea Gărzii de Fier, organizaţie fascistă din timpul războiului, şi a moşternitorilor ei vor fi pedepsite cu privarea de libertate până la trei ani.

29 iul. 2015, 15:55

Lucian Becali a comentat ştirea anunţată de flux24.ro pe Facebook.

„Eu ințeleg faptul că Mișcarea Legionară, Holocaustul și Mareșalul Antonescu sunt subiecte dificile, răspândite de anumiți indivizi cu scopul de a le accentua un fals patriotism, anti-semitismul și rasismul. Pe de alta parte, nu imi fura mie istoria ca cetățean, Klaus Iohannis, că de bine de rău nu citim doar ce s-a editat de către comuniști și mai apoi de părți terțe ce au dorit îngroparea adevărului…mai știm și noi una alta despre perioada interbelică și cel de-al Doilea Război.

Acum eu mă întreb… Nae Ionesco, Petre Țuțea, Mircea Eliade și mulți alti membrii, parte a elitei intelectuale ce s-au asociat cu Legionarii de-a lungul timpului, fără a fi părtași la actele violente, ci mai degrabă la ideologia propriu zisa.. pe ei ii putem glorifica? Să se condamne securiștii, președintii, politicienii care au avut legatura cu Partidul Comunist, nu să rupem o parte din istoria noastră pe care nu vrem să o cultivăm deoarece n-am mai fi sclavii puterii de peste Atlantic dacă ar răsări cel mai mic gand de patriotism. Că pe baza acestor idei a stat Legiunea, nu pe actele de violenta și crimele politice (pe care le-aș glorifica si AZI daca s-ar petrece in zilele noastre) !!!!”, este comentariul postat de Lucian Becali.

Citeşte şi Lucian Becali, reacţie HALUCINANTĂ în cazul fetei VIOLATE

De altfel, familia Becali a avut de suferit în trecut din cauza simpatiilor legionare. Povestea incepe cu Gheorghe Becali, un aroman care a avut patru copii: Haralambie, Athanase, Toma si Constantin. Cei mai cunoscuti dintre ei sunt Haralambie, tatal lui Ioan si Victor Becali, si Athanase sau Tase, tatal lui Gigi Becali. Gheorghe Becali si familia s-au stabilit undeva langa Silistra, pe teritoriul Bulgariei de azi. Pana in 1940, regiunea facea parte din Cadrilater si era pamant romanesc.

Dupa ce zona a fost cedata Bulgariei, clanul Becali s-a mutat la Calarasi. Atunci avea sa inceapa calvarul. Comunistii au deportat mai multe familii de machedoni pe motiv ca au colaborat cu miscarea legionara. Prima data, in 1946, familia Becali a ajuns in lagarul din Sacalaz, Timis, iar in 1951 in lagarul din Zagna-Vadeni, de langa Braila. Nu a trecut mult pana cand in joc au intrat calitatile de buni comercianti ale machedonilor. In cativa ani, asezarea din lagar a inflorit, iar copiii din satul vecin veneau si invatau la scoala deportatilor, intrucat era mai mare decat cea din sat! Haralambie era deja casatorit cu Everdichia si il aveau pe Ioan, cunoscut drept Giovani. Iar Tase era casatorit cu Alexandrina si il aveau pe George, adica pe Gigi Becali. Ambii veri au fost nascuti in lagar, in regim de detentie.