Lucian Bute – Badou, remiză, dar centura nu ajunge la român

Lucian Bute termină la egalitate lupta pentru centura WBC cu Badou Jack. Suedezul îşi păstrează centura

30 apr. 2016, 22:21
Lucian Bute – Badou, remiză, dar centura nu ajunge la român

Decizia oficială: 117-111 primul arbitru pentru Jack, 114-114 doi arbitri. Astfel, partida e declarată ca terminată la EGALITATE!

Runda 12: Luptă agresivă în această ultimă rundă, cu Lucian Bute în atac, dar cu lovituri bune și de partea lui Badou Jack.

Runda 11: Lucian a dat drumul mai mult la brațe și și-a adjudecat runda. A punctat cu un croșeu intrat în bărbia lui Jack, pe care l-a atacat necontenit. Bute a forțat pe final, dar are nevoie de KO pentru a câștiga titlul.

Runda 10: Serii bune și directă la cap reușite de Bute, care a trimis și un upercut tare pe bărbia lui Jack. Lupta se transformă în una corp la corp, iar Jack punctează din nou pe final de rundă. 

Runda 9: Serie de croşee la corp reușită de Bute, însă Badou răspunde cu un croşeu fulgerător pe bărbia lui Lucian. Încă o rundă echilibrată, cu Lucian în atac, dar și adversarul este la înălțime, în această seară.

Runda 8: Badou Jack punctează bine la corp. Lucian Bute punctează şi el cu serii scurte de directe şi croşee la cap. Ofensivă deschisă a românului, care pe final de rundă a lăsat garda jos în favoarea unei mai largi arii de lovituri, dar adversarul se mișcă bine.


Runda 7: Pentru prima dată în meci cei doi au stat la schimbul de lovituri cu garda lăsată jos. 

Runda 6: Lucian încearcă mai mult seriile de lovituri, dar nu punctează decisiv.

Repriza 5: Croșee scurte la cap trimise de Lucian Bute. Jack răspunde cu un croșeu tare. Lucian pare să nu pună și forță în spatele loviturilor, dar în această rundă a lovit mai mult decât adversarul.

Runda 4: Badou Jack loveşte mult în garda lui Bute, însă punctează pe contre şi îşi adjudecă runda. Lucian pare să fie destul de precaut în aceste prime 4 runde, în timp ce Jack pare să fi pregătit foarte bine meciul din punct de vedere tactic.

Runda 3: Bute sângerează la ochiul drept. Cei doi pugiliști au început să lovească mai mult și mai clar. Badou Jack a fost avertizat să nu-și mai țină adversarul de ceafă. Românul a reușit două croșee pe finalul reprizei, încercând să-și adjudece repriza.

Runda 2: Bute nu găsește nicio breșă în apărarea adversarului. Jack stă destul de bine în defensivă, dar chiar și așa atacă ceva mai mult ca pugilistul român. Bute reclamă o lovitură cu cotul.

Runda 1: Lucian a preluat mijlocul ringului și dă senzația că poate să impună ritmul, dar să nu uităm că suntem abia la începutul meciului. Românul a încercat să miște mai mult din brațe, dar niciunl dintre cei doi pugiliști n-au reușit lovituri clare. Cei doi mai mult s-au tatonat.


La 36 de ani, cel poreclit odată „Mister KO” e gata să recucerească centura la categoria supermijlocie, cea care l-a consacrat. Între 2012 şi 2014, Bute a boxat de două ori la categoria semigrea, însă a decis să revină la „prima dragoste”.

Gala va fi transmisă integral de Digi Sport începând de la ora 05:00, urmând ca main-eventul – Bute – Badou Jack – să aibă loc după ora 06:30.

În vârstă de 32 de ani, Badou Jack este deținătorul celei mai vechi și prestigioase centuri din box, WBC, pe care și-o va apăra pentru a doua oară. La profesionişti, Jack are 20 de victorii, dintre care 12 obţinute înainte de limită şi o singură înfrângere.

Din ce am văzut este un boxer limitat. E bun în toate, dar nu face nimic excepţional şi are puncte slabe. Iar faptul că sunt stângaci, îi va crea probleme în plus. Are un stil diferit comparativ cu DeGale, care cred că este mai mai rapid, mai complet faţă de Badou„, declara de curând Bute.

În aceeași gală va boxa și ultimul adversar al lui Bute, James De Gale, care își va apăra centura mondială IBF la categoria supermijlocie în fața lui Rogelio Medina. Considerat cel mai bun pugilist al lumii la categoria supermijlocie, James DeGale l-a învins la limită pe Bute în noiembrie, în urma unui meci spectaculos, în care mulţi specialişti l-au văzut învingător pe român.

Badou Jack are 20 de victorii la profesioniști, dintre care 12 obținute înainte de gongul final. Are o singură înfrângere. Bute are o experiență mai mare, reușind să strângă până acum 32 de victorii, dintre care 25 prin KO și 3 înfrângeri.

Câștigătorul din acest meci va întâlni învingătorul dintre DeGale și Medina. Acel meci ar reprezenta unificarea centurilor IBF și WBC la supermijlocie. De altfel, dacă Lucian va câștiga în fața lui Jack, va deveni singurul pugilist român care a cucerit centuri mondiale la două versiuni.