Lucian Romaşcanu spune că este sunat de ambasadele străine şi întrebat despre subiectul politizării presei

Publicat: Vineri, 20 Octombrie 2017 18:48 // Actualizat: Vineri, 20 Octombrie 2017 18:48 // Sursa: romaniatv.net

Lucian Romașcanu, ministrul Culturii și Identității Naționale, spune că este sunat "de ambasadele străine" și întrebat despre subiectul politizării presei din România.

"Nu se poate să fii inamovibil și nu înțeleg și mă sună ambasade, mă sună cancelarii. 'Domne, ce faceți? Politizați presa?' 'Nu, nu e presa. E AGERPRES și nu o politizăm, ci încercăm, până schimbăm legile toate, și 41 și a AGERPRES, să găsim o cale de principiu — că n-are nimeni, nimic cu dl. Giboi — ca cine este director pus de stat să poată fi și demis", a declarat ministrul Romașcanu, vineri, la Adevărul live, potrivit Agerpres.

El a mai spus că "deranjul foarte mare" al conducerii Agenției începe să-i "sune fals".

"Și tot acest deranj foarte mare începe să-mi sune fals. (...) Deci, repet, este gonflat. Până la un punct l-am înțeles, mi-am dat punctele de vedere. Am dat comunicate, speram că ajung la toate urechile. Continuăm, escaladăm, ne ducem, demisia ministrului, retragerea legii din Parlament. E prea mult și nu mai sună natural. Nu sunt fan al teoriilor conspirațiilor, dar e prea mult", a adăugat Romașcanu.

Într-o Scrisoare deschisă către ambasade, Directorul General al Agenției Naționale de Presă AGERPRES, Alexandru Ion Giboi, semnala intenția de "modernizare" a instituției pe care o conduce printr-un proiect de lege menit să creeze mai degrabă "un birou de presă extins pentru partidul de guvernământ decât o agenție națională de presă modernă și funcțională".

"Însă un semnal de alarmă a fost tras când 'modernizarea' a început cu un proiect de lege prin care se dorea demiterea directorului general. Opiniile publice exprimate de către directorul AGERPRES, de către Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind, de Federația Europeană a Jurnaliștilor, de Alianța Europeană a Agențiilor de Presă și ActiveWatch nu i-au descurajat pe inițiatori. O declarație publică a principalului inițiator al proiectului de lege, Lucian Romașcanu, actualul Ministru al Culturii în Guvernul României, a subliniat determinarea lui de a 'moderniza' AGERPRES, și, alături de TVR și SRR, transformarea mass-mediei publice în "organisme profesioniste de comunicare ale statului român". O organizație nu poate fi modernizată fără ca activitatea sa să fie înțeleasă. Mai mult decât atât, bunul simț dictează ca organizația ce va fi modernizată să fie consultată înainte ca modificările să fie făcute. În final, o organizație nu se poate moderniza fără criterii cuantificabile. În fapt, pare că Ministrul Culturii caută mai degrabă un birou de presă extins pentru partidul de guvernământ decât o agenție națională de presă modernă și funcțională", se arată în textul scrisorii.

3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Agerpres libertatea presei lucian romascanu
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
27 oct 14:40
Răspunde | Votează email 0 email
POPESCU BROCUTA
DEJA DOCTORII DIN GERMANIA SUNT DIN NOU IN CONCEDIU:
27 oct 05:34
Răspunde | Votează email 0 email
POPESCU STERLUTA
SUNT VECINII DE ALATURI CARE SE AFISEAZA LA GEAM CU PRIETENUL SAU PRIETENA IN LENJERIE INTIMA NEAGRA; PROBABIL TIN DOLIU; FARA SA TRAGA PERDELELE:
27 oct 04:54
Răspunde | Votează email 0 email
HEILBRONN NECKAR
I:M SORRY SAU ENTSCHULDIGUNG:CAND NU ESTI TRATAT VERIDIC SE POATE MURI DIN ORICE: CHIAR SI DE GRIPA:CAND MA DOARE GATUL SAU VARS MI-E ASA DE RAU DE PLANG INVOLUNTAR; AM IMPRESIA CA CHIAR POT MURI: LA TELEFON IN LOC SA RASPUNDA MAMA SI SA FACA ACEST LUCRU NECESAR REPEDE; SPRE CARE ISI INDREAPTA UNII ATENTIA; UITA UNII TELEFONUL SI SE AUDE CUM TAIE LEMNUL: E BINE CA UNII ISI DESCARCA MARFA ARUNCAND CREMELE LA GUNOI; E MAI SIMPLU DECAT CE PATESC EU:E BINE SI CA UNII SE PLIMBA MEREU CU MASINA SI-S AJUTATI DE PRIETENI LA NOI NU SE UITA NIMENI DECAT CA SA NE FACA RAU; RUDELE NE-AU PARASIT SAU NU NE POT AJUTA IAR ALTE CUNOSTINTE SUNT AJUTATE DE PRIETENI SI PLIMBATE NUMAI CU ASINI DE LUX; IAR NOI NU NE PUTEM BUCURA NICI MACAR DE BICLETELE CUMPARATE DE FRATELE MEU CA ASA NE-AU AJUTAT CIRCUMSTANTELE: LUNI SI MARTI SUNT SARBATORI EVAGHELICE SI NE PUTEM BUCURA IAR DE artificii.
1
EUR
4.6485
RON
13 Dec
noapte -3 °
zi 2 °
Ultimele joburi adaugate
24 H